На интересна гледка се натъкна Plovdiv24.bg на един от тротоарите

...
</TD
>На интересна гледка се натъкна Plovdiv24.bg на един от тротоарите
Коментари Харесай

ОП Градини и паркове замаза гаф отпреди няколко месеца

На забавна панорама се натъкна Plovdiv24.bg на един от тротоарите на ул. “Владивосток " покрай Гребната база. Около новозасадените дървета от Оперативна програма “Градини и паркове " се построяват кашпи от циментови бордюри. Това е добре единствено в случай че не се правеха по максимата - “Каруцата пред коня " или “Бързата работа позор за майстора ". Има и още една за бързата кучка, само че нея ще Ви я спестим.

Още тук означаваме, че поддържаме самодейността за засаждане на дръвчета, само че не и по този лаишки метод.

В края на месец март на същия този тротоар и другите в съседство бяха засадени няколко дървета. Това беше направено в взаимна самодейност на общинското дружество и някои компании от Тракия икономическа зона. Всичко щеше да е добре, в случай че засаждането не представляваше унищожаване на няколко плочки и изкопаване на дупка, където да бъде сложено младото дръвче и толкоз.

Тогава стана ясно, че тези дейности на шефа на Оперативна програма “Градини и паркове " а не бяха доста синхронизирано с районния кмет, който се оказа, че единственото, за което е осведомен е, че ще се засаждат чинари - без план, какъвто в действителност е нужен.

Няколко месеца по-късно занапред чиновници на общинското дружество “Градини и паркове " са почнали да оформят пространството към дърветата. Макар и сложени в една редица и децата знаят, че първо се оформя мястото за засаждане и чак по-късно се засажда самото дърво, а не противоположното.

По наша информация кашпите са били направени, развалени са и в този момент се вършат повторно - по този начин се хаби, време и запаси. А повода е елементарна - няма действителен план, в който да се уточни по какъв начин да става облагородяването.

Бързането от слагане на дървета по-скоро сподели какъв брой безогледно е това управническо решение на шефа. Впечатление прави, че на мястото няма и построена поливна система, т.е. най-малко няколко години ще е належащо на младите дръвчетата да се поливат с водоноска, с цел да не изсъхнат. 

Хубава работа, но българска.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР