На 6 юни 2024 година се проведе първото класиране за

...
</TD
>На 6 юни 2024 година се проведе първото класиране за
Коментари Харесай

Ясни са резултатите в Пловдив от първото класиране за прием на ученици в първи клас на общинските училища

На 6 юни 2024 година се организира първото класиране за банкет за 2024/2025 образователна година. Резултатите демонстрират, че 94,4% от класираните 3070 деца са признати по първо предпочитание. В класирането взеха присъединяване 3222 деца ( с 87 повече от 2023 година), като родителите имаха опция да изберат до 5 стремежи от 46-те учебни заведения в града. От общия брой оповестени 3421 свободни места към момента не са заети 351.

За класираните деца следва записване в учебните заведения до 12 юни. В периода за записване родителите би трябвало да показват всички нужни документи за инспекция. Не се изискват документи за засвидетелствуване на критериите за сегашен и непрекъснат адрес на децата, защото инспекцията е автоматизирана. Не може да бъде направена автоматизирана инспекция единствено на децата без ЕГН и на тези, които са употребявали предишен адрес в региона на учебното заведение, в което е и последният им адрес.

По-голямата част от родителите (65,6 % от класираните) избраха учебно заведение, в региона на което е адресната регистрация на детето, 9,2 %  избраха учебното заведение, в което имат друго дете до 12-годишна възраст, и 25,2% са класирани в учебно заведение по желание, без значение от адресната регистрация.

Некласирани са 152 деца, за 107 от които родителите са избрали единствено едно само предпочитание. Сред некласираните 152 деца има 12, които нямат адресна регистрация в град Пловдив, макар че има класирани 49 деца с адрес отвън града.

В период до 13 юни в това число ще бъдат оповестени свободните места за идващото второ класиране, което ще се организира на 17 юни. В него ще вземат присъединяване към момента некласираните деца, тези, които не се запишат по някаква причина от класираните, а също и пропусналите първото класиране. Сроковете за подаване онлайн на заявки за присъединяване в това класиране е 16 юни 2024 година (вкл.). За подаване на заявки за кандидатстване на книжен притежател срокът е 14 юни 2024 година

Заявленията на некласираните деца се трансферират автоматизирано към второто класиране. Препоръчваме родителите да подадат нови заявки, съобразени със свободните места за новото класиране. За задачата е належащо да анулират първичните си заявки и да подадат нови.

За осма поредна година в град Пловдив приемът на възпитаници в първи клас в общинските учебни заведения е посредством централизирано електронно класиране, което улеснява родителите и представителите на учебната администрация, както и следенето на обсега на децата, регистрирани в град Пловдив, които подлежат на наложителен банкет в първи клас.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР