На 30 август 2023г., сряда, от 18.30 ч., Организацията на

...
</TD
>На 30 август 2023г., сряда, от 18.30 ч., Организацията на
Коментари Харесай

В Пловдив организират концерт, посветен на 80 години от спасяването на българските евреи

На 30 август 2023г., сряда, от 18.30 ч., Организацията на евреите " Шалом “ Пловдив ще посрещне скъпи посетители. В залата на организацията на ул. " Хр. Г. Данов “ № 20 искащите пловдивчани и посетители на града ще имат опция да чуят осъществяванията на разбъркан хор от Германия и Израел.

Входът е свободен!

Изявата се осъществя по план " Една Бяла светлина “, отдаден на Холокоста и честването на 80 години от спасяването на българските евреи. Проектът включва разкази на хора, претърпели тежките дни на Холокоста, мисли на хора на изкуството, изявленията с политически персони, както и концерти по целия свят. С този план изпълнителите и участници в концерта в Пловдив желаят да изразят своята признателност, благодарност и почитание към България за акта по спасяването на 48 000 евреи от лагерите на гибелта.

Екипът на плана включва: Исаак Тавиор - диригент " Ashirachor " – Израел, Барбара Байер - диригент " Zamirchor " – Германия, Станимира Манолова - диригент Cappella Anima – България, Неди Джон Крос- режисьор и продуцент и Мая Тошева- продуцент.

ОЕ " Шалом “ Пловдив кани искащите да участват на следващия ден на концерта, с цел да се насладят дружно на превъзходните хорови осъществявания. Същият концерт може да бъде посетен и на 3 септември в зала " България “ в София, началото е в 19.00 часа, входът още веднъж е свободен!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР