На 3 март над 350 българи, живеещи и работещи в

...
</TD
>На 3 март над 350 българи, живеещи и работещи в
Коментари Харесай

Почетният консул на Молдова в Пловдив Веселин Чипев подкрепи Българската общност в ОАЕ

На 3 март над 350 българи, живеещи и работещи в Обединените арабски емирства, както и задгранични посетители, свързани с България, се събраха в “Jumeirah Creekside Hotel " в Дубай, с цел да отбележат националния ни празник. Те бяха пренесени в честващата 146 години от освобождението си страна с помощта на културната стратегия, изложбата и коктейла, проведени от посланика ни в Обединените арабски емирства Иван Йорданов и генералният консул в Дубай – Станислав Димитров. 

Български музиканти, артисти и актьори, работещи и живеещи в Обединените арабски емирства, направиха празника още по-цветен, безплатно включвайки се в честването. Водещ на културната стратегия бе Наталия Митева-Петкова.

Клубът за достоверен фолклор " Здравец “ извърши танца “Моминска севда " под аранжимента и музиката на Стоян Стоянов и хореографията на Виктория Захариева.

" Излел е Дельо бунтовник “, в акомпанимент на гайда от Христо Христов, прозвуча в осъществяване на националната певица Елена Владова – Нора. 

Велислава Тодорова – виолончело и Виктория Захариева – пиано извършиха пиесите “Пасторал ", “Хумореска " и “Хоро " от Илия Драганов. Захариева изсвири и “Росни ми, росни, Росице " на Стоян Стоянов.

Ива Георгиева – вокал и Сандра Стефанова – пиано разчустваха гостите с емблематичната " Я кажи ми, облаче ле бяло “.

Последва “Светът е за двама " в осъществяване на артиста и музикант Боби Вълчев. Той, дружно с Ива Георгиева – вокали, Стоян Стоянов – клавиши, Марин Бозев – саксофон и Калоян Калчев – барабани, показаха джаз версии на “Една българска роза " и “Моя страна, моя България ". По време на цялото събитие на видеостена се прожектираха фрагменти от изложбата “България от птичи взор ", проведена със съдействието на Културния ни институт в Обединените арабски емирства.

Генерални спонсори на събитието бяха банката Emirates NBD – на шейха на Дубай, националният авиопревозвач “FlyDubai " и хотел “Royal Spa Velingrad " на българския предприемач Веселин Чипев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР