На 28 февруари писах по темата за оградата на Небет

...
</TD
>На 28 февруари писах по темата за оградата на Небет
Коментари Харесай

Поискаха незабавно премахване на оградата на Небет тепе

На 28 февруари писах по тематиката за оградата на Небет тепе и изказах терзание за образа на тепето, законността и целесъобразността на слагането й. Това съобщи общинският консултант Николай Гюров.

И добави:

Чрез Общински съвет поставихме запитване към кмета за законността на оградата. Не получихме отговор… Затова попитахме НИНКН и получихме отговор от тях, който гласи следното:

Официалното мнение на НИНКН и МК, поискано от ПП-ДБ, е, че оградата на Небет тепе е противозаконна. Становището на НИНКН гласи, че заданието не изисква построяването на ограда към археологическия комплекс.

Оградата освен трансформира облика на комплекса и лимитира достъпа до него, което не е съвместимо с културната му стойност, а и включването й в плановата документи на Небет тепе е неприемливо.

Настоявам за неотложно унищожаване на оградата и приканвам общината да предприеме нужните стъпки за осъществяване на рекомендациите на НИНКН и Министерството на културата.

Небет тепе е едно от най-популярните места за разходка и туризъм в Пловдив и опазването му като част от културното завещание на града е от решаващо значение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР