На 23 ноември Районен съд – Русе отвори врати за

...
</TD
>На 23 ноември Районен съд – Русе отвори врати за
Коментари Харесай

Русенски ученици влязоха в съдебната система за един ден

На 23 ноември Районен съд – Русе отвори порти за всички искащи да се срещнат от близко с активността на институцията. Събитието е част от акцията на Висшия правосъден съвет за осъществяване на " Дни на отворените порти в органите на правосъдната власт ".

 По традиция се организира самодейността " ръководител " на съда за един ден. Тодора Бойчева, от ІХ В клас на АЕГ " Гео Милев " Русе,  влезе в ролята. Съдия Елена Балджиевая срещна с работата си – разглеждане на цивилен каузи в правосъдни съвещания, систематизиране на новопостъпила искова молба от програмата за инцидентно систематизиране, култивиране на финансови документи, оповестяват от Окръжен съд - Русе.

 От 15 часа учениците от ІХ А и ІХ В клас от същото учебно заведение, посетиха Районен съд и  участваха в лекция на тематика " Насилие ". В правосъдна зала № 7 Съдия Велизар Бойчев обясни насилието и закононарушенията свързани с него като внесе повече изясненост в термините –телесна щета, полово принуждение, безчинство и засегнатост.

Съдия Елена Балджиева описа за домашното  принуждение, а психолог Деана Димова показа Сдружение Център Динамика, което предлага настаняване в Кризисен Център и безвъзмездни съвещания на жертви или очевидци на принуждение.

Всички възпитаници получиха грамоти за присъединяване си, а отличилите се с най-дейно присъединяване получиха и книги, особено подбрани за събитието.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР