На 2 октомври в 11.00 часа ще бъде задействана сиренната

...
</TD
>На 2 октомври в 11.00 часа ще бъде задействана сиренната
Коментари Харесай

Предупредиха пловдивчани за 2 октомври!

На 2 октомври в 11.00 часа ще бъде задействана сиренната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй “, както и в обектите с интегрирани към националната система местни системи за обявяване.

Излъчваните национални сигнали за паника и завършек на паниката ще бъдат придружени и от гласова информация. Припомняме, че системата се тества два пъти годишно, в първия работен ден на месец април и на месец октомври в осъществяване на Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и оповестението на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха.

Целта е инспекция на техническото положение на построената сиренна система, повишение уменията за задействане на системата и лъчение на информация онлайн, а също и образование на популацията за различаване на сигналите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg