На 18 март облачността ще е променлива, често намаляваща до

...
</TD
>На 18 март облачността ще е променлива, често намаляваща до
Коментари Харесай

Снегът се завръща, а температурите падат значително

На 18 март облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево време.Минималните температури ще са сред 2° и 7°. След обяд единствено в обособени планински региони ще превали кратковременно. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, ще е до сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина – краткотрайно мощен. Максималните температури ще са сред 15° и 20°, по ниски в крайните североизточни региони, в София – към 15°.

През нощта против вторник от запад ще стартират превалявания от дъжд. Във вторник ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините над 1000 m - от сняг. Значителни ще бъдат количествата тук-там в Южна България. От северозапад, в Източна България от североизток с сдържан и краткотрайно мощен вятър ще нахлува леден въздух.

Дневните температури ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 7° и 12°, а минималните - сред 4° и 9°. В сряда и четвъртък над източната половина от страната ще се задържи най-вече облачно, тук-там с превалявания. Има нараснала възможност в Централния Предбалкан и в североизточните региони дъждът да се примесва със сняг. 

Там ще духа сдържан вятър от север-североизток. Над Западна България ще е най-вече слънчево, през първия ден към момента прохладно, а през втория - вятърът краткотрайно ще отслабне. В петък преваляванията и в Източна България ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Преди обяд тук-там в равнините и котловините ще има понижена видимост.

 Вятърът от северозапад още веднъж ще се усили. Температурите ще стартират да се покачват. През почивните дни с сдържан, в източните региони и северно от планините - мощен югозападен вятър ще се придвижва топъл въздух и температурите доста ще се покачат. 

Преобладаващите оптимални през втория ден ще бъдат сред 17° и 22°. Облачността над страната ще е раздрана, междинна и висока. В часовете преди обяд тук-там в равнините ще бъде мъгливо. В неделя след обяд от запад облачността ще се впълтнява и до вечерта в западните региони ще стартират превалявания от дъжд.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР