На 14 юни в Куклен театър Русе започнаха репетициите на

...
</TD
>На 14 юни в Куклен театър Русе започнаха репетициите на
Коментари Харесай

Ново представление ще се играе в Куклен театър Русе

На 14 юни в Куклен спектакъл Русе започнаха подготовките на нов и трогателен театър, предопределен за цялото семейство, който дава обещание да бъде същинско магическо странствуване в света на българските национални приказки. Създадена по претекстове от " Неродена мома “, пиесата " Ясен и Омая “ е дело на надарената актриса и създател Петя Миладинова. Творбата е определена измежду номинираните текстове за куклен спектакъл в влиятелния конкурс за драматургия на Национален куклено-театрален фестивал " Михаил Лъкатник “. Това оповестяват от театъра.

В сърцето на пиесата се крие вълнуваща любовна история, в която основният воин се влюбва в неродено създание, единствено по себе си вълшебно и невероятно. " Ясен и Омая “ споделя една приказка за доста разрушени сърца, в която всички герои са жертви. Халата, която извършва ролята на антагонист, се пробва да нанесе зло на Ясен, само че в последна сметка сама се трансформира в жертва на личната си несгода. Според Петя Миладинова всички герои в тази история имат своите претекстове да бъдат неприятни, зли и жестоки, само че последователно те откриват своята пътека, по която възприятията разцъфтяват по непредвиден метод. Пиесата приключва със мощното обръщение, изразено в двустишието на създателя:

" И какво да кажем най-после?

Любовта е най-силната омайност! “

Режисьор на спектакъла " Ясен и Омая " ще бъде Ивайло Марков, който има извънреден гений в региона на кукления спектакъл. Сценографията и куклите ще бъдат дело на Наталия Гочева, добре позната към този момент на русенската аудитория със своята изумителна работа по спектаклите " Орфей “ и " Пинокио “, които донесоха на театъра голям брой награди и номинации. С предизвикването да създаде музикалната и звукова среда е претрупан младият артист от трупата на русенските кукленици Васил Маринов

Екипът от изключителни артисти на Куклен спектакъл Русе и художественото ателие на културния институт, водено от Георги и Таня Пасеви, дават обещание на своята аудитория същинско потапяне във вълшебния свят на българските национални приказки. Те ще ни пренесат във вълнуващо и заредено с страсти странствуване, което е допустимо единствено посредством магията на кукления спектакъл.

Внушителната театрална продукция " Ясен и Омая “ ще дебютира пред публиката на Куклен спектакъл Русе при започване на новия сценичен сезон, през есента на 2023 година. Това ще бъде шестото заглавие в репертоара на театъра от вида " фамилни спектакли “ или " куклен спектакъл за възрастни “ подобаващи за деца над 7 и 10 години. Останалите заглавия в афиша на кукления спектакъл от този вид са " Криворазбраната цивилизация " по Добри Войников, " Пинокио " по Карло Колоди, " Малката кибритопродавачка " по Ханс Кристиян Андерсен, " Том Сойер " по Марк Твен и " Орфей " по античния мит и операта на немския композитор Кристоф Глук.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР