На 12 април се навършват 63 години от полета на

...
</TD
>На 12 април се навършват 63 години от полета на
Коментари Харесай

Георги Гергов честити Международния ден на авиацията и космонавтиката

" На 12 април се навършват 63 години от полета на първия човек в Космоса - Юрий Алексеевич Гагарин. Това е паметна дата, оповестена за Международен ден на авиацията и космонавтиката. С този полет, траял 108 минути, стартира новата епоха за човечеството “. Това сподели почетният консул на Руската федерация у нас във връзка днешния празник.

Той сервира венец на Паметника на Юрий Гагарин в пловдивския регион " Северен “ и честити празника на пловдивчани. По думите му България има основателни аргументи да отбелязва датата с горделивост. " Ние изпратихме двама космонавти: Георги Иванов и Александър Александров, в открития космос и станахме галактическа страна “, напомни.

В днешния ден той си напомни и думите на Юрий Алексеевич в едно негово изявление, които звучат като завет и апел по едно и също време. " Попитан по какъв начин наподобява Земята от Космоса, Гагарин дал отговор: Твърде дребна за спорове и задоволително огромна за съдействие. Да си пожелаем мирна земя и спокойно небе “, сподели още почетният консул на Руската федерация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР