На 01.04.2024 г. от 11,00 часа ще се извърши тренировка

...
</TD
>На 01.04.2024 г. от 11,00 часа ще се извърши тренировка
Коментари Харесай

Сирени ще вият в Пловдив

На 01.04.2024 година от 11,00 часа ще се извърши подготовка на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията за инспекция на техническото положение на системата и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустичните сиренни устройства. 

Тренировката е в осъществяване на член 37, алинея 2 от Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и  за обявяване при въздушна заплаха.

Националната система се тества два пъти годишно – в първия работен ден на месец април и на месец октомври, в 11,00 часа.

Системата за ранно предизвестие ще бъде тествана в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй ", както и в обектите с интегрирани към националната система местни системи за обявяване.

Излъчваните национални сигнали за паника и завършек на паниката ще бъдат придружени и от гласова информация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР