Множество предмети, имащи белези на културно-исторически ценности, сред които монети,

...
</TD
>Множество предмети, имащи белези на културно-исторически ценности, сред които монети,
Коментари Харесай

Акция на полицията в Сунгурларе: Ето какво откриха в дома на криминален тип

Множество предмети, имащи белези на културно-исторически полезности, измежду които монети, кръстчета, пръстени, приложения и статуетка, са открити и конфискувани от частен дом в Сунгурларе, населяван от 54-годишен престъпно проявен и осъждан мъж от Сунгурларе, вследствие на полицейските дейности на чиновници от отдел " Криминална полиция “ при ОДМВР – Бургас.

При осъществените дейности по следствието са открити и конфискувани общо 537 предмети, от които 484 монети, 21 пръстени, две гривни, три брошки, статуетка и 20 фрагмента, които по първични данни датират от античния, феодален и османски интервал. По първични данни от експерти главната част от монетите са римски от II, III, IV и V век, като с изключение на медни, има и сребърни монети. Останалите се датират, като ранно византийски, средновековни и османски.

54-годишният мъж е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 278, алинея 6, предл. 3 от Наказателен кодекс, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

По досъдебното произвеждане следва назначението на съдебно-археологическа експертиза на конфискуваните материални доказателства, която да дефинира каква част от предметите са археологически културни полезности по смисъла на Закона за културното завещание, точната им датировка и тяхната стойност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР