Много ми е трудно да разбера обвинението на прокуратурата, но

...
</TD
>Много ми е трудно да разбера обвинението на прокуратурата, но
Коментари Харесай

Бизнесмен за корупцията в Северен: Не вярвах на ушите си, Ралев се държа супернагло!

Много ми е мъчно да схвана обвиняването на прокуратурата, само че въпреки всичко съм наясно. Това съобщи някогашният кмет на регион " Северен " при започване на днешния развой против него в Окръжен съд, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ралев е упрекнат за взимане на рушвет от 60 000 лв. посредством подставено лице. Заедно с него подсъдими са още 50-годишната Даниела Вълова, някогашен шеф на отдел в региона, и Иван Делевски, на 58 години - притежател на частна компания, взел въпросните пари.

Фактическото им предаване става на Иван Делевски, а съгласно обвиняването на прокуратурата задачата е да упражни въздействие върху длъжностно лице – главния  проектант на " Северен " Михаил Богданов, по отношение на пълномощията му за одобрение на абстрактен капиталов план за създаване на жилищна постройка в региона.

Днес бяха разпитани четиримата притежатели на въпросния парцел на улица " Полковник Дрангов " №2, само че максимален интерес провокира разпитът на строителния предприемач Здравко Ангелов, който е трябвало да строи кооперацията. В правосъдната зала той описа за срещата си с Ралев, диалозите с другите двама подсъдими, както и за срещата си с тогавашния министър председател, на който се е оплакал от дейностите на Ралев.

Ето какво съобщи пред правосъдните заседатели Здравко Ангелов:

Разбрах се със притежателите на парцела и подписахме контракт за построяването на жилищната постройка, по груби калкулации беше към 2000 квадратни метра РЗП. Изготвихме плана, платихме към 1000 лв. такси и внесохме цялата документи в кметството, с цел да получим строително позволение. След време ни изпратиха една страничка, в която общо взето пишеше цялостни нелепости - 7-8 точки с нередности, които би трябвало да се отстранят.

След като коригирахме и тях, чакахме 2-седмичния период за отговор, само че той по този начин и не идваше. Тогава потърсих Ивайло Гайдов, който познаваше администрацията в " Северен ", с цел да разпита какво става. Той беше схванал, че се появил изведнъж и прибрал плана в неговия кабинет. Даниела Вълова пък била сметнала какъв брой съм щял да печеля от тази постройка. Казала: " Иска да строи с 1300 квадрата повече, което прави 390 000 евро облага. Трябва нещо да подготви ".

Притесних се и споделих това с един другар. Той пък се обади на негов прочут, с цел да ми уреди персонална среща с Ралев. Тя се организира една-две седмици откакто разбрах, че планът е спретнат. 150 пъти сме преглеждали документите и бяхме сигурни, че на никое място не сме сбъркали. Очевидно ставаше въпрос за корупция.

Срещата в кабинета на Ралев продължи към 10-ина минути. Бях с Димитър Тимонов, който седна настрана на диванчето. Слушах и не имах вяра на ушите си. Ралев се държеше извънредно безочливо и невъзпитано. 16 пъти повтори по какъв начин регионът е негов и попита " Къде съм аз в цялата скица? ".

Няколко дни по-късно различен мой прочут сподели, че може да ме свърже с Иван Делевски, като това е човек, който доста добре се познава с Ралев. Проведох няколко срещи, в които стана ясно, че би трябвало да дам 60 000 лв., с цел да ми се реши казусът. Никога не съм имал желание да давам рушвет, тъй като чудесно знам, че това е закононарушение.

Потърсих други разновидности и една моя позната ме посъветва да не се занимавам с корумпираните чиновници в Пловдив, а да се обърна непосредствено в София. Тогава взех решение да потърся среща с господин. Първо се срещнах с Пламен Георгиев - ръководителят на КПКОНПИ. Той ме изпрати при двама чиновници, които ме разпитваха за целия случай и на които дадох цялостни пояснения. Няколко дни по-късно Пламен Георгиев ме заведе персонално при господин Борисов. Бяхме в неговия кабинет и оставих там цялата директория с документи. Казах му, че съм изискал среща с него, тъй като въпреки всичко е кмет от неговата партия. Г-н Борисов ми сподели, че няма от какво да се тормозя, тъй като при него няма наши и ваши и в случай че някой е отговорен, ще си понесе заслуженото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР