Млади семейства ще могат да си наемат баба или дядо

...
</TD
>Млади семейства ще могат да си наемат баба или дядо
Коментари Харесай

Пловдичанка създаде платформа, която предлага възрастни хора да се грижат за деца под наем

Млади фамилии ще могат да си наемат баба или дядо чартърен по интернет и освен това изцяло гратис. Това е допустимо с платформата " Рента баба “. Освен да гледа децата им, бабата ще може да им готви и да им оказва помощ в семейството. 

Най-голямата наслада за всяка баба и дядо е появяването на внуче. А помощта за неговото развъждане е скъпа за всеки родител. Не всички обаче имат баба и дядо наоколо. Примерът е Петя Апостолиду от Пловдив. Тя е майка на две деца. По-голямото посещава детска градина.

" Когато ние сме на работа, детето е болно, ние имаме нужда от подобен човек, защото няма опция нашите баби да дойдат и да отреагират толкоз бързо, колкото хората, които се намират в нашия град. Едната баба е в Гърция, другата баба е във Велико Търново ", споделя тя пред NOVA.

И по този начин идва концепцията на Стела Балджиева да направи платформа, с която млади фамилии да срещнат поддръжката от по-възрастните.

" Знаете, когато имате дребни деца се постанова да жонглираш с доста задължения по едно и също време и изключително, когато нямаш на кого да оставиш детето си. Ако да вземем за пример е болно и няма по какъв начин да посещава детска градина или учебно заведение, другите ти задължения просто замръзват. Бабата може да ви е нужна, с цел да гледа детенце. Ние сме обособили такава категория " Баба ще ги гледа “. Тук записваме възрастни дами и господа, които биха приели или в своя дом да гледат дете или да ги водят до учебно заведение и да ги връщат или пък биха отишли в дома на някое семейство ", споделя тя.

Освен грижа да децата, възрастните хора могат да предложат кулинарни умения и лично произвеждане като да вземем за пример ръчно изплетени терлици, шапки и шалове.

" Ако си имат градинка, могат да изпратят плодове и зеленчуци с естествен генезис или зимнина. Знаете, че майките доста обичат натурални артикули. Защо пък да не помолите някоя баба против някаква скромна почерпка от ваша страна или възнаграждение, да ви сготви нещо, тъй като знаете по-вкусно от готвеното на баба няма. Едни са експерти в сладкишите. Има такива, които въртят доста ловко питки, печива. Има и такива, които пък са богини в домашната гозба ", добавя Балджиева.

Мариана Рашева е една от бабите, подготвени да оказват помощ на младо семейство. Тя е пенсиониран инженер по химия и върл преводач от чешки и словашки.

" Това да прегърнеш едно детенце, да го гушнеш, да му дадеш от своята обич, да отнемеш от неговата болежка, да поприказваш. Да имаш търпението и спокойствието да го изслушаш, което нямат множеството майки, това също е добре за децата, тъй като те са доста любопитни. Искат да им се опише. Обичам децата и бих се раздала за тях ", откровена е Мариана.

Тя споделя, че има опит в развъждането на едно дете и две внучета, които са надалеч от нея. Освен, че ще ги научи на песнички и стихчета дава обещание да им даде и още.

" Мога да пея с тях, да играя с тях на игри. Мога да ги развеждам по парка. Мога да ги стимулирам да спортуват, тъй като животът е придвижване на първо място и самата аз се движа доста ", разкрива Мариана.

В платформата, която започва преди седмици, към този момент са се записали близо 100 души, като търсенето в този момент е по-голямо от предлагането.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР