Министерският съвет одобри със свое решение проект на Закон за

...
</TD
>Министерският съвет одобри със свое решение проект на Закон за
Коментари Харесай

Икономист от Пловдив: Искат да вдигнат данъците на хората, които имат имот в големите градове

Министерският съвет утвърди със свое решение план на Закон за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси.

“Размерът на налога върху недвижимите парцели се възнамерява да се диференцира по обитаеми места, по зони в тях или по тип на парцелите, в границите, избраните в закона.

Предвидено е въвеждане на мостри на заявки и документи, издавани от общините, за признание, практикуване или погасяване на права или отговорности по отношение на локалните налози. "

Мария Капон, която е икономист по образования разяснява от страницата си във фейсбик по следния метод тази данъчна смяна:

" Това е в действителност на старите притежатели на жилища, изключително в центъра да им вдигнат внезапно налозите, да му мислят пенсионерите! Мислете, това належащо ли е за главно жилище?

Актуализиране на базисната данъчна стойност за установяване на данъчната оценка на здания на две години, както и годишно актуализиране на базисната данъчна стойност за установяване на данъчната оценка на аграрни земи, са измежду утвърдените промени и допълнения. "

Нали сте наясно какво е това, и на две години актуализиране на данъчните оценки на парцелите, макар, че не ги продаваш! Е това ще е призрачен сън за всички хора! За семейство пенсионери с апартамент на Докторската градина ще им се наложи над пенсията с годишен размер да са им налозите! Ами ще кажете, да не живеят там! Ама не, това е неуместно за главно жилище! Без това дали си самичък или живеят 6 индивида плащаш идентична такса боклук, в случай че е идентичен жилището! Не, Господа, по този начин не се прави промяна!

Е, продължете със земеделските земи и кой има интерес? И след това на гъбарите ще сложим специфичен налог, а на заведенията за хранене отново да няма и нови облекчения! Да живее соца!, ", разяснява някогашния народен представител от " Изправи се! Мутри вън ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР