Министърът на отбраната е сред официалните гости на днешната тържествена

...
</TD
>Министърът на отбраната е сред официалните гости на днешната тържествена
Коментари Харесай

С тържествена церемония в Благоевград посрещаме над 100 военнослужещи, завърнали се от Косово и Босна и Херцеговина

Министърът на защитата е измежду формалните посетители на днешната тържествена церемони по посрещането на българския контингент, взел участие в силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина " Алтеа ", съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg . Събитието се организира на площад " Македония “ в Благоевград.

Сред присъстващите са още заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, кметът на Община Благоевград, регионалният шеф Мария Димова, ръководителят на Общински съвет – Благоевград, кметът на Община Сандански Атанас Стоянов, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград старши комисар Даниел Димитров, Росен Стойчев, шеф на Териториална дирекция " Национална сигурност “, комисар Валентин Василев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Благоевград, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и други.

По време на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от министъра на защитата и от командира на СКС. Контингентът е в състав над 100 военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски, главно от състава на Трето бригадно командване – Благоевград. Помощник-национален пълководец на контингента и пълководец на националния поддържащ детайл беше подполковник Станислав Цонев от СКС.

По време на присъединяване си в оперативния запас на Операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) българските военнослужещи изпълняваха задания за подкрепяне на напъните за възобновяване и поддържане на сигурността в Косово – наблюдаване, защита на административни здания и поддържане на сили за бързо реагиране.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР