Министърът на културата е на работно посещение в Бургас, където

...
</TD
>Министърът на културата е на работно посещение в Бургас, където
Коментари Харесай

Министърът на културата се срещна с Богдан Петканин, който поема бургаския театър

Министърът на културата е на работно посещаване в Бургас, където се срещна с кмета и представители на културните институти. Те обсъдиха възможности за културно съдействие.

Акцент в програмата бе визитата на Драматичен спектакъл " Адриана Будевска ". Визитата бе в символ на респект към паметта на дългогодишния шеф Борислав Чакринов, който ни напусна при започване на февруари, само че остави ярка диря на българската културна сцена. Към момента длъжността краткотрайно заема добре познатият на театралната аудитория режисьор Богдан Петканин.

" Бургас е едно от местата в България, където театърът се случва. Борислав Чакринов бе измежду най-нравствените хора, които познавам. Винаги излъчваше доброта и увереност. Един свободен човек в една свободна специалност, каквато е театърът. За него бургаската " Мелпомена " бе пространство, модел, специфична среда. Всичко останало се размиваше. Той в никакъв случай не се е кичил с триумфи и награди. Радвам се, че една от най-стабилните културни институции в Бургас ще продължи с нова сила. Пожелавам триумф! ", съобщи.

Министърът бе придружен от зам.-кмета Диана Саватева, която дава отговор за сектор   " Култура и изповедание ". Тя показа, че театърът и Общината постоянно са били другарски институции с много общи събития.

  " За господин Чакринов ми е мъчно да приказвам. Много изстрадахме и изплакахме. Имах щастието да го познавам не от малко време и имах шанса да бъда подсилен от него. Образованието ми по постановка бе продължено в Бургас, благодарение на него. Той сътвори остров на културно-театрални и човешки връзки. Приемам всичко като огромна отговорност. ", сподели режисьорът Богдан Петканин.

Визитата продължи с посещаване на Кукления спектакъл и Операта.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР