Миналата година в Пловдив бе официално открита първата по рода

...
</TD
>Миналата година в Пловдив бе официално открита първата по рода
Коментари Харесай

Фабрика в Пловдив фалира три месеца след откриването си

Миналата година в Пловдив бе публично открита първата по рода си фабрика за произвеждане на нитрилни ръкавици в Европейския съюз.

бе на стойност над 13 млн. лева и покрива построяването на фабрика с 6000 кв. м. работна повърхност на " Кукленско шосе ". Създадоха се сякаш над 100 работни места.

Пишем в минало време, тъй като компанията PPS Manufacturing е в произвеждане за неплатежоспособност. Това излиза наяве от такава молба, която е импортирана от Антон Петров в Софийски градски съд на 17.10.2022 година Т.е едвам три месеца след откриването на фабриката в Пловдив. Антон Петров е и един от съдружниците на компанията.

Мотивите са влошения бизнесклимат в страната, високата инфлация, високите цени на ток и сила, както и забавяне на доставките на индустриалната линия от Азия.

Основният актив на компанията, е разгласен на търг от частен правосъден реализатор. Ако не се откри покупател, то на процедура фабриката ще отиде в историята.

Плановете бяха заводът да създава 250 000 кутии или 800 000 ръкавици на месец. Общият размер на предоставения кредитен запас е 12 014 990 лв., от които 7 088 844 лв. са обезпечени от Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 година “ и включват съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР