Между 800 000 и 1 000 000 лева са необходими

...
</TD
>Между 800 000 и 1 000 000 лева са необходими
Коментари Харесай

С 1 милион лева възраждат родилен дом Весела

Между 800 000 и 1 000 000 лв. са нужни за възраждането на родилния дом " Весела ". По концепция на шефа на общинското опазване на здравето в Пловдив лекар Калин Калинов незабавно се прави план-сметка за точната сума, нужна за възобновяване на клиниката, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Градът изпитва остра потребност от родилен дом. Събрах експерти, само че там няма обикновени условия и по тази причина би трябвало да предприемем незабавни ограничения " - разяснява доктор Калинов.

АГ болничното заведение работи и в този момент, само че не както би трябвало, тъй като всичко тъне в съсипия. Последният вътрешен ремонт е от преди демокрацията. От възобновяване имат потребност трите операционни, родилната и предродилната зали, реанимацията, неонатологията. 

За нова инсталация трябват към 1 милион лв., защото единствено една лапароскопска колона коства към 320 000 лева, а трябват още най-малко две операционни маси, ехограф и т. н., изброява здравният началник. 

Темата за обновяването на АГО " Весела " е разисквана на . В хода на полемиките се родила концепцията да се проведат по-малки работни срещи по разнообразни тематики. Първата от тях ще е отдадена на родилното дело и ще се организира след две седмици. Целта е да не се " изпусне " личният състав.

Всички оферти, които зародят по време на работните срещи, ще бъдат систематизирани и доктор Калин Калинов ще ги внесе за разискване в Общинския съвет. Надява се положителните начинания да се одобрят и одобряват от общинските съветници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР