Майка с трите ѝ деца от Пловдив са поредните жертви

...
</TD
>Майка с трите ѝ деца от Пловдив са поредните жертви
Коментари Харесай

Служителка в ресторант в Пловдив: Удари ме с юмрук!

Майка с трите ѝ деца от Пловдив са следващите жертви на домашно принуждение. Те са потърсили помощ в новооткрития център за безвъзмездни правни съвещания към адвокатската гилдия в града.

Теменуга Бошнакова твърди, че тормозът върху нея е от години и досега не е успявала да получи отбрана от институциите. Едва в този момент мъжът ѝ е задържан и против него се води произвеждане по няколко обвинявания.

Историята на Теменуга Бошнакова евентуално е била предопределена още от детството, когато след гибелта на родителите ѝ, едвам 13-годишна, е дадена за жена на доста по-възрастен мъж, който постоянно злоупотребявал с алкохол и опиати. Подложена на редовно принуждение и оскърбление Теменуга е подавала неведнъж тъжби към институциите.

Жената работи като миячка в ресторант, с цел да изхранва четирите си деца, три от които малолетни. Пребита е от мъжа си още веднъж преди дни, щом се прибрала вкъщи след дълга работна промяна.

" Малкото дете първо е блъснал и му е спукал главата, аз от боязън даже не можах да му кажа нищо. Той ме бутна, удари ме с пестник ", споделя Теменуга Бошнакова.

Лекарите открили строшаване на ребрата и комоцио, а от полицията се свързали с юрист от центъра за безвъзмездна помощ, с цел да бъде издадена незабавно ограничаваща заповед против насилника. Така той към този момент е задържан с непрекъсната мярка за задържане.

" Освен по този състав - причиняване на лека телесна щета в условия на домашно принуждение, има повдигнато още едно обвиняване за блудничество по отношение на детето си, занапред ще се събират доказателства и за закана с ликвидиране ", добави юрист Марияна Чечкова.

Бързата реакция този път е заслуга на центъра за безвъзмездна правна помощ в Пловдив, в който са декларирали присъединяване повече от половината от всички юристи в града. Консултират се жертви на домашно принуждение, както и хора с приходи под прага на беднотия.

" От една година насам полицейските сектори са длъжни, когато има някакви данни за осъществено принуждение по отношение на някое лице, да ги насочат към това, че има районен център за консултиране, където може да им бъде оказана безвъзмездна правна помощ ", сподели още юрист Георги Баев пред Българска национална телевизия.

Недостигът тук-там в спешни центрове е голям проблем поради който няколко дни Теменуга и децата ѝ прекарали на хотел, заплатен от работодателя ѝ. Те не могат да се върнат в жилището си, тъй като роднините на бащата ги заплашват със разпра. Сега майката и трите деца към този момент са в предпазено жилище и с вяра чакат кошмарът в живота им да свърши.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР