Марио Герганов и баща му Стефан Герганов се признаха за

...
</TD
>Марио Герганов и баща му Стефан Герганов се признаха за
Коментари Харесай

Майка на загинало в жестока катастрофа момиче: Вие ми унищожихте живота

Марио Герганов и татко му Стефан Герганов се признаха за виновни по делото, което се води против съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg. След двучасово съвещание съдът ги осъди условно на 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 4 години.

Още в първите минути на съвещанието юристът на подсъдимите пожела кратко разследване, тъй като ще се признават обстоятелствата и събитията по делото.

Първи пред съда се изправи Марио Герганов:  " Изключително скърбя за това, което се случи. Мария беше страховит човек и ми е тъжно за нея. ", съобщи той.

Баща му, анестезиологът Стефан Герганов, се причисли към думите на сина си и добави, че случката е случай и си спомня за нея всеки ден.

Родителите на умрялото момиче участваха в залата, като частни обвинители и думите на подсъдимите ги разстроиха.

" Аз ви поверих щерка си. Вие ми унищожихте живота. Вие трябваше да имате отговорност към нея, като към Ваше дете, дори повече. Не може те да са по на 17 години, а вие на 50 и да си позволите такава безнаказаност. ", сподели през сълзи майката на момичето.

Прокурорът по делото съобщи, че отнемането на човешки живот е най-тежкото закононарушение на личността и съгласно закона. За него и двамата би трябвало да бъдат приети за отговорни, тъй като липсва самодисциплина и има неуважение към спазването на законите.

Въпреки думите си той пожела от съда да смекчи наказванията им, поради признание и положителни личностни качества, като пледира отнемане от независимост в минимален размер и лишаване книжката на Стефан Герганов.

Адвокатът на частните обвинители изрично съобщи, че двамата подсъдими би трябвало да влязат в пандиза, изключително Стефан, който е отговорен за ПТП и има голям брой пътни нарушавания.

Защитникът на Марио показа разсъждения си, че пасажерът в кола също носи отговорност за слагането на защитни средства и в този случай виновността е споделена и пожела минималното наказване за своя клиент.

Адвокат Марковски изиска заслужено наказване на своя клиент с опция книжката му да не бъде отнемана, тъй като клиентът му е трудноподвижен и ежедневно се нуждае от кола, с цел да прави работните си задължения.

Съдия Петко Минев не почете желанието на подсъдимия Стефан Герганов и лиши правото му да ръководи МПС за 2 години.

Решението на съда може да бъде обжалвано в период от 15 дни пред Апелативен съд - Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР