Малчуганите от ДГ Чучулига“ в Пловдив отбелязаха Деня на Земята

...
</TD
>Малчуганите от ДГ Чучулига“ в Пловдив отбелязаха Деня на Земята
Коментари Харесай

Децата от ДГ Чучулига отбелязаха Деня на Земята с наблюдение на птици и засаждане на цветя

Малчуганите от ДГ " Чучулига “ в Пловдив означиха Деня на Земята дружно с представители на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП), откакто двете организации се отзоваха на драго сърце на поканата на шефа на образователното заведение, госпожа Златанска и учителката на група " Смехорани “, госпожа Белева.

Празникът мина с доста пролетно въодушевление и усмивки на децата, учителите и гостите. Децата впечатлиха с песни за природата, изпълнени с подобаваща хореография, а по-късно бяха разчувствани да засадят семена на цветя в особено готови лехи за всяка от групите и да научат от какво се нуждаят растенията, с цел да се развиват и какви грижи е належащо да поставят за тях.

Малките еколози чуха описа на орнитолозите от Българско дружество за защита на птиците за чудните посетители, които всяка година избират да населяват тъкмо двора на тяхната детската градина – зимните месеци горските ушати сови в региона на градината могат доближат над 150 екземпляра. Децата имаха опция да научат повече и за други предпазени птици и да ги следят с бинокли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР