Мъж с инициали Й. Ц., на 42 години, е

...
</TD
> Мъж с инициали Й. Ц., на 42 години, е
Коментари Харесай

До 6 г. затвор за изрода, лиснал сярна киселина в лицето на гадателката

Мъж с букви Й. Ц., на 42 години, е лиснал сярната киселина в лицето на ясновидката Тони в дома й в ж.р. " Тракия ". Помагал му е мъж с букви В. В., на 51 години. И двамата са от Враца, престъпно проявени. Физическият причинител е осъждан за кражба на лек автомобил, за което е получил условна присъда. Извършва действието в изпитателния период.

Според Наказателния кодекс, причиняването на междинна телесна щета се санкционира с отнемане от независимост до 6 години. Това оповестиха на взаимна конференция районният прокурор на Пловдив и шефът на ОДМВР старши комисар, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ръководствата на пловдивската Районна прокуратура и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив дадоха взаимна конференция за тежкото престъпно закононарушение, осъществено на 14 март т. година в Пловдив. Подобно действие в последните 5 години в Република България не се е случвало, акцентира заместник-районният прокурор Атанас Илиев. 

Деянието е било извънредно деликатно квалифицирано и всички елементи са били изпипани до най-малката детайлност. На 14 март Й. Ц. и В. В. пътуват от Враца до Пловдив с джип, като авансово са подготвили маршрута. Й. Ц. е оставен в региона на блока на потърпевшата жена. Бил с еднократна здравна маска, каскет и яке с висока яка. При влизането във входа си поставя ръкавици на ръцете и калцуни на краката, качва се на етажа на дамата.

Явно е знаел, че апартаментът не се заключва, влиза и стига до помещението, в което дамата всекидневно обитава. Тя пита: по какъв начин да ти оказа помощ?, той дава отговор: аз ще ти оказа помощ – и я залива със сярна киселина. След действието, дегизираният напуща жилището по различен маршрут, качва се в автомобила и се връщат във Враца.

Пострадалата е получила 3-та степен химически изгаряния по лицето, шията, едната ръка и единия крайник, при което има 12% наранена кожа. Състоянието й се усъвършенства, изведена е от реанимация. 

От 13:08 ч. на 14 март до нощес е осъществен голям размер от работа от чиновници от разнообразни отдели и браншове на полицията. 

Двете лица извънредно добре са подготвили детайлите във връзка с осъществяване на закононарушението и са следвали авансово заложен проект на осъществяване, което сътвори известни усложнения при установяването им " - разяснява старши комисар.

Районният прокурор добави, че Й. Ц. и В. В. са привлечени като обвинени. В момента са с мярка задържане под стража за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, следва да се издаде разпореждане от наблюдаващия прокурор за задържане за 72 часа. 

Въпреки късия период от осъществяване на действието до задържането на лицата проверяващите са събрали голям брой доказателства. Разпитана е както потърпевшата, по този начин и други очевидци. Жената не е подавала сигнали за закани против нея. 

Правоохранителните органи не разполагат с данни за трудовата ангажираност на задържаните и обществения им статус. Двамата са работили извънредно подмолно, вторият не е бил маскиран, само че не се е приближавал до местопроизшествието. 

От прокуратурата отхвърлиха да оповестят какви са версиите за закононарушението, както и дали потърпевшата ги е разпознала, защото тека дейни дейности.

Без отговор остана и въпросът дали действието е поръчково и, надлежно, дали има забъркани и други лица.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР