Мъж от пловдивска област е задържан за злоупотреба с доверие

...
</TD
>Мъж от пловдивска област е задържан за злоупотреба с доверие
Коментари Харесай

Нагла измама: Мъж изтегли баснословна сума пари от сметката на съсед

Мъж от пловдивска област е арестуван за корист с доверие със обилни финансови вреди. Арестът на 67-годишен гражданин на карловското село Домлян е осъществен през вчерашния ден, след получен сигнал, че той умишлено е работил срещу законните ползи на собствен комшия в изискванията на продължавано закононарушение.

Според данните от началния стадий на следствието, в интервала от юли 2023 година до края на февруари т.г., в качеството на прокурист на пострадалия и разполагащ с банковата му карта, мъжът изтеглил от персоналната му парична сметка близо 100 хиляди лв.. 

При процесуално-следствените дейности част от присвоената сума – 40 хиляди лв., е открита и следва да бъде възобновена на ощетения. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 217, алинея 4, вр. алинея 1, във вр. с л. 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. 

В осъществяване на напътствията на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура – Пловдив работата продължава проверяващ служител на реда от РУ-Карлово.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР