Махнаха плочките от нов тротоар, за да засадят дървета или

...
</TD
>Махнаха плочките от нов тротоар, за да засадят дървета или
Коментари Харесай

Такова професионално изпълнение в Пловдив рядко се вижда

Махнаха плочките от нов тротоар, с цел да засадят дървета или в резюме ще ви разкажем по какъв начин образно професионалиситите в Община Пловдив работят действително на терен.

Една от тематиките, които Plovdiv24.bg следи изкъсо е на бул. и прилежащите ѝ улици - ", “Лев Толстой ". За последната тъгите по реконструкцията свършиха, то за другите две строителите още се потят, макар че трябваше от дълго време да са завършили и да са си прибрали машините.

На самия бул., който разделя " Източен " от " Тракия " е осъществена част озеленяване по плана за 12 млн.лв. с европейски средства по оперативна стратегия “Региони в напредък ". Това, което този път ни притегли вниманието, е че с изключение на храстчетата - Miscanthus и Carex са посадени и дървета - чинари.

Дотук добре. Oсвен в зелената повърхност обаче фиданки има и на тротоара. Проблемът е, че те не са поставени в особено построени места или по този начин наречените вази (обособени кашпи) за дървета, а просто са отстранени новите плочки от новия тротоар и са “боднати " самите дървета.

Не е ясно от кое място е взет този тип технология на осъществяване, само че както всички сме виждали минимум към местата за засаждане има завършени бордюри, които пречат на пръстта да се разпилява. Сега обаче такива няма.

Ясно е, че с цел да не изсъхне и с цел да се захване растителността се сади от късно есента до рано пролетта, само че нищо не пречеше да се оформят местата за дърветата, а не веднъж да се поставят плочките, след това да се махат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР