Любомир Яков бе доведен преди минути в Районен съд Пловдив

...
</TD
>Любомир Яков бе доведен преди минути в Районен съд Пловдив
Коментари Харесай

Заплаши, че ще вдигне гарата в Пловдив във въздуха, а после не издаде звук

Любомир Яков бе доведен преди минути в Районен съд Пловдив с белезници, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Магистратите през днешния ден би трябвало да решат каква мярка да бъде взета по отношение на него. Пред публицистите той остана изцяло безгласен.

По-рано денем Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен 27-годишния мъж за това, че на 15.11.2022 година, подал погрешно повикване за паника, изразяващо се в сигнал за сложено взривно устройство в региона на Централна гара Пловдив – закононарушение по член 326  алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 15 ноември 2022 година в 18,50 ч. Любомир се обадил на телефон 112 и съобщил, че в региона на Централна гара е " заложил минни гранати “. Той позвънил от махленски телефон. При осъществената инспекция от полицейски екипи е открито, че сигналът е подправен и не са били открити взривни субстанции.  

Обвиняемият Любомир Яков е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Той е бил осъждан. По делото е дал пояснения в наличието на бранител, в които е направил признания за осъщественото действие.

Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР