Липсата на кадри в общинските лечебни заведения поставя пред риск

...
</TD
>Липсата на кадри в общинските лечебни заведения поставя пред риск
Коментари Харесай

Няма кадри за общинските болници в Пловдив

Липсата на фрагменти в общинските лечебни заведения слага пред риск лиценза им, смутен е шефът на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов. По негова самодейност се организира работна среща на тематика " Реализиране на общинската здравна тактика - провокации, съдействие и цели ". В полемиката участваха ректорът на МУ - Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева и заместниците й, представители на правната комисия и комисията по опазване на здравето и обществени действия на ОбС- Пловдив, шефове на общински лечебни заведения, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Участниците в работната среща са решили към 44 000 - 45 000 лв. от дивидентите на общинските лечебни заведения да се дават за стипендии на студенти - 5 по медицина и 8 по здравни грижи, леборанти и рехабилитатори. Предложението ще бъде импортирано за разискване в пловдивския общински съвет. 

" Ножът е опрял в кокала, не можем да вършим крачка обратно. Нямаме елементарна апаратурна обезпеченост. Имаме едно само АГО - " Весела ", само че то няма личен състав, няма инсталация. 

Търсим финансови източници, с цел да се оправим с рецесията. Управителите са изправени пред доста тежки условия. Рискува се лицензът на общинските здравни заведения.

Най-големите проблеми са енергийната успеваемост, фрагментите, галопиращата инфлация и повишаване на цените на медицинските материали " - сподели доктор Калинов.

Основният проблем в МБАЛ " Св. Мина " е кадровият - няма личен състав за отделенията по неонатология, педиатрия, гастроентерология и други Липсата на фрагменти касае активността и заплащането по клиничните пътеки. А неналичието на инсталация отблъсква фрагментите. Вдигането на цените на медицинския газ е тревожно. Здравното заведение е прекратило социална поръчка, тъй като се явили претенденти с оферта за 350% по-високо цена и се наложило да се разгласи нова процедура.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР