Либхер-Хаусгерете Марица“ спечели първото място в категория Човешки ресурси“ за

...
</TD
>Либхер-Хаусгерете Марица“ спечели първото място в категория Човешки ресурси“ за
Коментари Харесай

16 фирми, научни звена и администрации с награди за корпоративна социална отговорност

" Либхер-Хаусгерете Марица “ завоюва първото място в категория " Човешки запаси “ за подготовка на личния състав и стратегии, ориентирани към физическото и психологично здраве на над две хиляди сътрудници и техните фамилии. Отличието получи Красимир Кирков, началник отдел " Управление на човешките запаси “ на компанията, по време на второто издание на годишните награди " Социално виновен стратегически мениджмънт “ 2022 на Министерството на труда и обществената политика.

Националният конкурс, който се организира в края на годината, има за цел да разпространява положителните образци в корпоративната обществена отговорност и да насърчи повече работодатели да влагат в своите чиновници и да се ангажират със обществени дела, които покачват качеството на живот и подкрепят общественото, икономическо и екологично стабилно развиване на обществото. Награди бяха връчени в три категории – " Човешки запаси “, " Общество “ и " Околна среда “.

" Над 20-годишните старания на управлението на Либхер в поддръжка на здравето на сътрудниците на компанията не останаха незабелязани. Получихме заслужена и мотивираща първа премия “, съобщи Красимир Кирков. В българската компания на интернационалния тръст, разположена в Тракия икономическа зона, са заети над 2 200 души. Вниманието на журито е спечелила комплексната " Програма за ръководство на здравето “.

Нейните запаси са разполагаем на всички чиновници (някои от тях отчасти и на семействата) - осведомителните действия по програмата, многочислените благоприятни условия и оферти за профилактика и лекуване на физическото и психологично здраве и така нататък Всяка година Либхер влага 7-цифрена сума в стратегии за своите сътрудници, като предлага и едни от най-високите хонорари в Тракия икономическа зона.

Към тях се прибавят още сигурност и правилно отношение на работното място, богат обществен пакет придобивки и цялостна грижа за хората в компанията.

" Практиките за възстановяване на уменията и квалификацията на работната мощ, изискванията на труд и качеството на живот покачват конкурентоспособността на бизнеса. Корпоративната обществена отговорност и отношението към служащия са измежду основните фактори за привличането на работна мощ от една страна и предотвратяването на приключването на работна ръка от друга “, акцентира в приветствието си към участниците вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Той отличи с две специфични награди за повсеместен принос и развиване в региона на обществено виновния стратегически мениджмънт " Лидл България “ и  " Каменица “ АД. В категория " Общество “ заместник-министърът Наталия Ефремова и ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев връчиха наградите - първа премия на " Идеал Стандарт – Видима “ АД, втора на Апелативен съд – Варна, третото място си поделиха фирмите " Каргил България “ ЕООД и " Experian България “ ЕАД.

Заместник-министърът на труда и обществената политика Емил Мингов отличи компании в категория " Човешки запаси “. Първото място в категорията завоюва " Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД. Второто място заслужиха фирмите " Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД и  " БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД, а на трето място се класира " Кастамону България “ АД.

Наградите в категория " Околна среда “ бяха връчени от заместник-министър Надя Клисурска. Победител в категорията стана " Кингли “ ЕООД. На второ място се класира " Дискордиа “ АД, а на трето  - Стопанския факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски “ и " Кауфланд България ЕООД енд Ко КД “.

С две специфични награди за обществено виновен принос към общността бяха удостоени планове с местен обсег на компания " ТСД Груп “ ЕООД и Общинския съвет на Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР