Летище Бургас ще посрещне първите туристи за лято 2024 с

...
</TD
>Летище Бургас ще посрещне първите туристи за лято 2024 с
Коментари Харесай

От летището в Бургас обещаха полети до 85 дестинации в 25 държави

Летище Бургас ще посрещне първите туристи за лято 2024 с историческия първи полет от присъединението на България в Шенгенското пространство по въздух в последния ден на месец март. Те идват от Полша с полет на нискотарифния авиопревозвач Ryanair.

И през този летен сезон самолетната компания ще оперира 10 маршрута. Началото на лятната полетна стратегия до летище Бургас ще бъде сложено на 31 март с полетите от Краков (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания). През април месец започват и полети от Виена (Австрия), през май започват полетите от Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а през юни от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Познан и Гданск (Полша).

През летен сезон 2024 различен нискотарифен авиопревозвач - Wizz Air, ще извършва полети, свързващи Летище Бургас с 9 дестинации в 5 страни, а точно: Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Гданск, Катовице, Люблин, и Варшава (Полша), Тел Авив (Израел) и Лондон Лутън (Великобритания), който се извършва целогодишно.

На 28 април за първи път самолетна компания Discover Airlines започва постоянни полети от Франкфурт до Бургас, които ще се извършват 2 пъти седмично. По този метод, с изключение на директни полети до немския град, като част от групата на Lufthansa, самолетната компания предлага благоприятни условия за свързващи полети до голям брой дестинации по целия свят.

Нискотарифната самолетна компания easyJet ще възобнови своята лятна полетна стратегия до Бургас още на 12 май с полети от Манчестър (Великобритания), а в последната седмица на юни възобновява и полетите от две европейски столици - Лондон Гетуик (Великобритания) и Берлин (Германия).

Националният авиопревозвач Bulgaria Air възобновява постоянните полети София – Бургас на 2 юни, което е 3 седмици по-рано, спрямо предходната година, като първоначално ще бъдат изпълнявани 2 пъти на седмица, а от 17 юни започват по 5 пъти на седмица.

В средата на месец юни Eurowings възобновява своите полети от 4 немски града до Бургас (Дюселдорф, Щутгарт, Кьолн и Хамбург), а при започване на юли за първи път започват полети и от Залцбург (Австрия).

Изключително разнообразна чартърна стратегия се чака на Летище Бургас през Лято 2024, като първите чартърни полети се чака да започват през първата половина на месец май.  С тях се чака да дойдат първите проведени туристи за сезона от Белгия, Нидерландия, Англия и Полша, a от втората половина на месец май стартират и чартърните полети от Германия. За първа година самолетна компания Fly Lili ще извършва чартърни полети от Германия, Полша и Чехия до Летище Бургас.

След 10-годишна пауза TUI Deutschland още веднъж ще извършва полети до Бургас от немския град Хановер.

И през този  летен сезон испанските туристи още веднъж ще имат опция да се радват на живописното Южното Черноморие с директни полети от Мадрид до Бургас.

За първи път в историята на Летище Бургас ще се извършват чартърни полети от другата страна на Иберийския полуостров - Порто (Португалия). Друг напълно нов пазар е Косово – през юни месец се чакат първите чартърни полети от столицата на балканската страна - Прищина.

Още една напълно нова самолетна компания за Летище Бургас е FlyOne Armenia, която ще извършва чартърни полети от друга столица, само че от Кавказкия район – арменската перла Ереван.

Положителен тренд с двуцифрен процентен растеж на туристи от Англия се чака, с помощта на декларираните полети от 18 дестинации в Обединеното кралство до Бургас. През този летен сезон английският туроператор и авиокопания Jet2Holidays и Jet2.com съобщи съществено нарастване на потенциала си до Бургас и добави нов маршрут от Ливърпул до Бургас, който ще се извършва за първи път от 2021 година насам.

Освен това за първи път ще бъдат изпълнявани полети и от лондонското летище Саутенд, предлагани от различен английски туроператор - Balkan Holidays и изпълнявани от BH Air.

След триумфа на миналогодишните постоянни полети от латвийската столица Рига до Бургас, тази година националният авиопревозвач на Латвия - Air Baltic, прибавя още един маршрут, този път от столицата на Естония - Талин. Полетите от двата балтийски столични града до Бургас ще се извършват 2 пъти седмично и започват в края на месец май.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР