Лекари от УМБАЛ Бургас и полицаи даряват днес кръв за

...
</TD
>Лекари от УМБАЛ Бургас и полицаи даряват днес кръв за
Коментари Харесай

Благороден жест! Лекари от УМБАЛ Бургас и полицаи дариха кръв

Лекари от УМБАЛ Бургас и служители на реда подаряват през днешния ден кръв за непознати хора в потребност. В акцията, проведена от бургаската болница, единствено до обяд се включиха към 30 безплатни кръводарители. Първи дадоха образец старши комисар Емил Павлов - шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и доктор Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ Бургас. Към тях се причислиха млади лекари от болничното заведение и чиновници от разнообразни звена в органите  на реда.

Акцията се провежда от лекарите на УМБАЛ Бургас, които подаряват кръв за свои пациенти. Извън незабавните случаи, за които нормално се активизират близки и другари, в болничното заведение непрекъснато има нуждаещи се от регулярно кръвопреливане. Това са пациенти със болести на кръвта - например таласемия, възрастни хора с анемии. Само таласемиците в района са над 30 души и техният живот зависи от ежемесечното кръвопреливане. И сега в УМБАЛ Бургас се лекуват възрастни и самотни хора с невисок хемоглобин, които нямат близки и за тях няма кой да подари кръв.

" Включихме се в акцията, тъй като кръвта избавя живот. Не бива да чакаме да се случи случай, или здравословен проблем с наш непосредствен, с цел да станем донори. Ако всеки здрав човек подарява кръв най-малко два пъти в годината, апелите за търсене на донори от обезверени близки ще останат в предишното и кръв ще има задоволително ", бе най-честият претекст, споделен през днешния ден от донорите. Всички споделиха, че това не е първият път, в който подаряват, вършат го постоянно и освен по време на акции.

В края на месеца следва кръводарители да станат и тазгодишните бургаски зрелостници. Училища към този момент дадоха поръчка за включване в самодейността на бургаската болница " Това не си го правил ", предопределена особено за навършилите пълноправие.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР