Ледената пързалка в Русе събира все повече любители на кънките.

...
</TD
>Ледената пързалка в Русе събира все повече любители на кънките.
Коментари Харесай

Ледената пързалка в Русе отново събра любителите на кънките

Ледената пързалка в Русе събира от ден на ден фенове на кънките. Тя гостува на града за 5-и път и с всяка година пораства броят на дребните и огромните кънкьори, престрашили се да вършат пируети на леда. Скоро ще се появят и два щанда, които ще оферират чай и лакомства. И въпреки да няма към момента сняг, коледното въодушевление последователно превзема крайдунавския град.

Сутрин от 10.00 до 21.30 ч. ледената пързалка в Русе посреща гости. Събират се фенове на кънките – някои с повече опит, а други – напълно начинаещи, само че упорити в желанието си да се научат.

Микаела Карагьозова стъпила на леда за първи път преди две години и защото доста ѝ харесало, към този момент има лични кънки. Съжалява, че в Русе няма покрита пързалка.

" Много ми харесва да карам и се пробвам да карам по-често. Но има (пързалка) единствено по Коледа… Празник е, тъй като през другото време нямаме опция да караме ", споделя пред Българска национална телевизия Микаела Карагьозова.

12-годишният Анди Венциславов признава, че първоначално малко се страхувал, само че татко му го окуражил да се пусне от мантинелите.

" Забавно ми е тук, от предходната година пристигам. Беше мъчно първоначално, само че след няколко дни се оправих ", споделя Анди.

А става известно, че предварителната подготовка по русенските улици дава резултат.

" Първоначално бях карала ролери, което е съвсем същото, просто е на лед. Малко запецваш, само че след това, до момента в който караш, то става гладко и славно ", споделя Микаела Карагьозова.

Ако към момента сте неуверени, на пързалката оферират и помощници – пингвини и мечета. Също и кънки за тези, които нямат лично съоръжение. Както и препоръки за сигурност към начинаещите кънкьори:

" Трябва наложително да носят ръкавици. Една шапка да сложат, хубаво е да си стягат добре кънките в глезените, да пазят глезените от травми. На лед се пързаля доста бързо, би трябвало да се преценяват с останалите хора, които са на леда ", поучава Кунчо Кунчев, шеф на Общински пазари-Русе.

В съботните дни на декември уредниците дават обещание изненади за децата на ледената пързалка.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР