Култов е пловдивският отговор на въпроса Какво правиш? - Бича

...
</TD
>Култов е пловдивският отговор на въпроса Какво правиш? - Бича
Коментари Харесай

Това ли е почистената река Марица?

Култов е пловдивският отговор на въпроса " Какво правиш? " - " Бича айляк ". А какво е " айляк ", попитал един чужденец. " Айляк, това е като испанската " маняна ", като турското " явяш, бавно ", но без целия този стрес " - дал отговор коренякът пловдивчанин. 

Ей по този начин си бичат айляк всичките хубави неща, които се вършат Пловдив. То не беше Южен обходен колектор, " Брезовско шосе " и " Дунав ", пробив под централна гара, " Даме Груев ", да не забравим и пробива " Модър - Царевец ". Мдаа, хубавите неща стават постепенно, но някои напряко се точат. Така наподобява и разчистването на джунглата от река Марица.

Какво се случва там? Тържествено и шумно през април беше направена от коритото на реката. По контракт срокът е три месеца да се свърши работата. После се оказа, че компанията реализатор уведомила общината, че, тъй като преди този момент бил интервалът за гнездене на птиците.

Добре че пролетното прииждане не докара висока вълна, успокояват се живущи около реката, които помнят наводнените си домове. Изчисляват, че въпросният тримесечен период от дълго време е изминал. В коритото не престават да стоят стволовете на нарязани на трупи саморасли върби, както се вижда от прикаченото видео.

Почистването на коритото на Марица в границите на Пловдив включва унищожаване на цялата избуяла растителност по течението на реката и на островите, без да се изгребват наноси и инертни материали. Дейностите са разграничени на пет стадия. Разчистването на джунглата коства 977 000 лв. на общината. Последното огромно разчистване на речното корито е правено преди 10 години.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР