Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци и търсене на

...
</TD
>Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци и търсене на
Коментари Харесай

В Пловдив разискват проблемите на украинските бежанци

Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци и търсене на благоприятни условия за законов отговор за решение на компликациите, които препятстват тяхната културна акомодация и обществена интеграция в българското общество ще се организира на 30.05.2022 година, вторник, от 11:30 ч. в изложба " Димитър Георгиев “, гр. Пловдив, ул. " Съборна “ 23, Стария град.

Дискусията се провежда от фондация " Стойна Кръстанова “ по отношение на осъществяването на план “Заедно и равни: правата на търсещите леговище и протекция ".

Ще бъдат показани резултатите от изследване с методите на незабавната антропология, посредством което се събра информация от средата на бежанците, в това число на основаните от тях организации, на институциите, които работят с тях, на хората и компаниите, които им оказват помощ да изградят живота си тук (работодатели, наемодатели, доброволци). Анализът на данните е основа за схващане на обстановката и за идентифициране на проблемите на уязвимата група. Заснети са и видеоказуси, които образно показват въпросите, значими за украинците, бягащи от войната.

Срещата сред представители на разнообразни институции - ВКБООН за България, Министерство на образованието и науката, Агенция по заетостта – Бюро по труда Пловдив, Регионална здравна ревизия, Пловдив, Областна администрация Пловдив, Община Пловдив, неправителствени организации, публицисти и общественици, ще даде опция за продан на положителни практики и опит.

Изпълнението на плана “Заедно и равни: правата на търсещите леговище и протекция " е по Тематичен приоритет № 1: Подобряване на демократичната просвета и гражданска информираност. Финансовата поддръжка от 14 994 евро е предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (www.activecitizensfund.bg). Проектът се организира в партньорство със Сдружение " Непорасналите “ и Фондация Ukraine Support & Renovation.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР