Константин Исаев, Савина Илиева, Калина Попова, Марио Цветанов, София Стоянова,

...
</TD
>Константин Исаев, Савина Илиева, Калина Попова, Марио Цветанов, София Стоянова,
Коментари Харесай

Ученици от Русе ще участват в космическия лагер в Измир

Константин Исаев, Савина Илиева, Калина Попова, Марио Цветанов, София Стоянова, Георги Бакърджиев, Патрисия Димитрова, Никола Добрев и Тодора Бойчева са деветте надарени деца, които ще показват Русе на Международния галактически лагер в Измир. Програмата ще предложи на участниците незабравимо премеждие и скъпи познания за Космоса и науката.

Младите очаквания са ученици на няколко русенски учебни заведения – МГ " Баба Тонка “, АЕГ " Гео Милев “, СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ " и ОУ “Любен Каравелов “. Двама от тях - Константин Исаев и Никола Добрев, ще се включат гратис в програмата, откакто получиха цялостна стипендия, обезпечена от Община Русе и от колегата ѝ – Центъра за креативно образование. Те бяха избрани от национално без значение жури за присъединяване в програмата " Space Camp Turkey " 2024, откакто завоюваха конкурс за авторско есе.

Георги Бакърджиев и София Стоянова, които завоюваха предходната година, само че поради земетресенията в Турция присъединяване им бе анулирано, също са с цялостна стипендия. Останалите деца ще заплатят своето присъединяване в програмата на галактическия лагер, защото са достигнали непосредствен до оптималния резултат и ще имат опция да заминат дружно с участниците стипендианти.

  " Това е невероятна опция за нашите млади откриватели да разширят своите хоризонти и да се вдъхновят за бъдещи кариери в региона на науката и технологиите. Нека им пожелаем сполучливо и вдъхновяващо премеждие в галактическия лагер в Турция. Очакваме с неспокойствие да чуем за техните прекарвания и нови достижения “, сподели кметът на Русе Пенчо Милков. Децата получиха знаме с герба на Русе, с което да показват родния си град. Успех на лагера им пожелаха още зам.-кметът Борислав Рачев и началникът на отдел " Образование, спорт и юношески действия “ Таня Тодорова.

Русенските деца ще заминат за Турция на две групи и ще прекарат една седмица в учебно-тренировъчния център. Той е основан по модела на NASA Space Camp в Алабама и повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия. Основната му цел е да стимулира младежи от целия свят да градят кариера в региона на науката и технологиите.

  Космическият лагер ситуиран в Измир, Турция, е интернационално приета обучителна стратегия, която предлага на децата и младежите опцията да се потопят в света на космонавтиката. Участниците ще имат късмет да научат повече за астронавтиката, ракетните технологии, роботиката и доста други.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР