Компанията вече е започнала да обучава служители в областта на

...
</TD
>Компанията вече е започнала да обучава служители в областта на
Коментари Харесай

Компания инвестира милиони за ново производство в Пловдивско

Компанията към този момент е почнала да образова чиновници в региона на инженерството и интервенциите за произвеждане на медицински произведения и скоро ще получи позволение за градеж за индустриалната си база в Първомай.

" Като представител на страната на районно равнище Областна администрация Пловдив поддържа плана на Intuitive за създаване на оборудване в Първомай за произвеждане на 3D ендоскопи, употребявани в международен мащаб в хирургичните системи " da Vinci ". " Това съобщи регионалният шеф по време на среща с представители на Intuitive, коeто преди година получи от Министерството нa инoвaциитe и pacтeжa документ за предпочитана инвестиция по Закона за поощряване на вложенията. 

Със седалище в Сънивейл, Калифорния, Intuitive е пионер в региона на роботизираната хирургия, международен водач в региона на минимално инвазивните грижи и производител на роботизираните хирургични системи " da Vinci ". Хирурзи от целия свят са направили повече от 12 милиона хирургични процедури благодарение на системите " da Vinci " на Intuitive. Нарастващото търсене на роботизирани технологии в целия свят предизвика това разширение в България.

" Като сътрудник в Меморандума за съдействие ние ще подкрепяме връзката с институциите и ще подсигуряваме бързото напредване на документите и процедурите за подготовка и строителство. Ангажираме се също по този начин да спомагаме за придобиването на държавна земя от 4,5 дка, която да стане част от бъдещия терен на оборудването ", разяснява.

Intuitive е възнамерявало да влага към 80 млн. лева в построяването на тази нова индустриална база в Първомай, която ще се разгърне на територията на близо 134 дка. Проектът ще бъде сбъднат на три стадия. До края на идната година, като първа фаза, се възнамерява да бъде построено и пуснато в употреба индустриалното оборудване, в което ще се създават съставни елементи за 3D ендоскопи, употребявани в хирургичните системи " da Vinci ". Първоначално би трябвало да бъдат разкрити над 100 нови работни места, а с разширението на потенциала с втори и трети стадий ще бъдат наети още 200 души.

По време на работна среща бяха показани в резюме напредъкът и идните действия по плана. Вече е направен Подробен организационен проект на обекта, документите е налична и следва издаване на позволение за градеж.

Българските експерти, които ще работят в бъдещия обект в Първомай, към този момент се образоват от Intuitive в съществуващите й индустриални уреди за симулация в Германия. В развой на създаване са и образователни стратегии за подготовка на фрагменти в региона на инженерните науки и интервенциите за произвеждане на медицински произведения, които да се интегрират в просветителните стратегии на българските междинни и висши учебни заведения.

Допълнителна информация за плана

Изграждането на съвременно индустриално оборудване в област Пловдив ще разреши на Intuitive да разшири индустриалния си потенциал за 3D ендоскопи, употребявани в международен мащаб в хирургическите системи " da Vinci ", като добави продуктивност, която се простира отвън двете й съществуващи индустриални уреди за симулация в Германия. Освен това то ще разреши на компанията да поддържа спомагателен растеж в Европа.

Проектът, който има опция за увеличение на мащабите за напредък в бъдеще, включва произвеждане на микрооптика, кабелни комплекти, съвременни процеси като лазерно заваряване и микрозапояване, както и сглобяване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР