Когато тази година се приемаше финансовата рамка на бюджета на

...
</TD
>Когато тази година се приемаше финансовата рамка на бюджета на
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Не може частна фирма да събира приходите от синя зона

Когато тази година се приемаше финансовата рамка на бюджета на Пловдив, в действителност беше заложена сумата от 4,3 милиона лв. за надграждане системата на градския превоз. Как оттогава до в този момент, общината е направила, тъй че да направи социална поръчка и контракт и тези 4,3 млн. да станат 14 млн. лв. с Данък добавена стойност и да добави вътре " Синя зона “, за никого не излиза наяве. С тези думи самостоятелният общински консултант разяснява предлагането на администрацията за обезпечаването на 4,3 млн. лв. за контракта с компания " Тикси “АД.

Той акцентира, че никой не е попитал Общинския съвет или обществеността на града за това решение. Според него, кметът е излъгал, че има подписан контракт на 8 юни, а договорът е подписан от Димитров на 12 юни.

" Като кмет би трябвало да знаете, че нямате право да подписвате контракт без обезпечено финансиране, на 12 юни Вие не сте имали обезпечено финансиране “, обърна се към кмета, общинският консултант по време на съвещанието на Общински съвет.

Георгиев даже смята, че този контракт е писан от юристите на " Тикси “ АД, а не на Община Пловдив.

" Цялата гаранция, която частната компания дава на общината по осъществяването на този контракт е 120 000 лв.. В същото време, Вие концесионирате на процедура " Синя зона “ по член 8, ал.2, където се прецизира, че таксите платени към " синя зона на територията на град Пловдив, се събират посредством изпълнителя. Кое Ви дава право, частна компания да събира приходите на Община Пловдив? “, попита.

Той зададе и въпроса, защото града ни няма общински градски превоз, дали частните транспортни компании са се съгласили да носят отговорност по този контракт? В същото време, в случай че частните компании нарушат някое от изискванията в контракта, неустойката би трябвало да бъде заплатена още веднъж от общинската администрация.

" Ако това предложение бъде признато през днешния ден, то ще бъде незаконосъобразно, тъй като господин Димитров, с цел да може Вие да давате 20% от бъдещи доходи на " синя зона “, е трябвало преди този момент да измененията общинската разпоредба за реда за паркиране и престой на МПС-та на територията на Пловдив, което не е позволено и нелегално “, заключи съветникът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР