Коалиция Заедно разработва нов стратегически план за развитието на българската

...
</TD
>Коалиция Заедно разработва нов стратегически план за развитието на българската
Коментари Харесай

Лилия Недева, Заедно: Ще работим за удължаване на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй

Коалиция " Заедно " създава нов стратегически проект за развиването на българската енергетика с съществени акценти енергийна успеваемост, нуклеарна енергетика, възобновими енергийни източници, водородни технологии и внедряване на новаторски решения, съпроводени с промени в нормативната база и регламентиране на механизми за надзор. Това уточни претендентът за депутат от 16 МИР Пловдив - град Лилия Недева.

Според нея е належащо да има нов жанр навън и професионално ръководство на бранша в полза на потребителя и обществото. Създаване на механизъм за отбрана на енергийно уязвимите семейства, изложени на риск при рецесии от друг темперамент. Разработване и осъществяване на национална стратегия за стимулиране на построяването на самостоятелни ВЕИ за семейства и предприятия. 

Категорично полагане на оптимални старания за още едно удължение на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ " Козлодуй “. Заедно с това неотложно започване подготовка за създаване на 7 и 8 блок на атомната централа. Използване на най-иновативните, интегрирани и оперативно съвместими решения на нуклеарната енергетика, които могат да се приложат за създаване на 7 и 8 блок. 

Провеждане на одити на държавните структуроопределящи енергийни сдружения, създаване на нови управнически стратегии, в това число закриване на неефективно работещи и паразитни звена, усъвършенстване на електрически мрежи и изваждане на мрежовите оператори от БЕХ. Разработване на нов правилник на БЕХ и нови правила за работа на Фонда " Сигурност на електроенергийната система “.

Разработване на сложни стратегии за преобразяване на въглищните райони в работещи индустриални зони със модерни технологии, нисковъглеродни производства и привличане на вложители във високотехнологични производства с висока принадена стойност и висок експортен капацитет. Създаване на условия и реализиране на договорености от страна на страната за трансформиране на съществуващите въглищни Топлоелектрическа централа към действия свързани с използването на различно гориво и внедряване на заместващи паро-газови модули. Успоредно с това откриване на нови работни места и преквалификация на заетите посредством потребление на европейския инструментариум, очакван в " Модернизационния фонд “, " Фонда за възобновяване и резистентност “, Фонда " Just transition.

Предприемане на решителни дейности за развиване на кръговата стопанска система, енергийно ефикасните здания и превоза с ниски излъчвания. Планиране на вложения, ориентирани в промяна от линейния вид стопанска система в кръгообразен модел на ръководство и действие на браншовете, оказващи съществени вреди върху околната среда, биоразнообразието и климата. 

Опазването на биологичното многообразие и екосистемите в България е една от главните ни цели, като стремежът ни е да се усъвършенства положението на всички застрашени екосистеми и скотски и растителни типове.

Коалиция " Заедно “ е с бюлетина 8. Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР