Кметицата на Западен ще участва в протест на жители на

...
</TD
>Кметицата на Западен ще участва в протест на жители на
Коментари Харесай

Протест срещу паркинга на Пълмед

Кметицата на " Западен " ще взе участие в митинг на поданици на региона против строителството на паркинг върху общински терен за потребностите на частната болница " Пълмед ". Хората се събират в 17,45 ч. пред постройката на РЗИ на ъгъла на бул. " Пещерско шосе " и ул. " Перущица " 1. Самият митинг ще е пред административната постройка на " Пълмед " и стартира в 18,00 часа, предава Plovdiv24.bg .

" Ще поддържа митинга на жителите, тъй като аз се боря от 4 години против построяването на този паркинг по този метод. Битката ми за правда е от десетилетия и не е персонална против " Пълмед ", а е за Пловдив и България. Нека е ясно - нямам нищо срещу болница " Пълмед " и компания " Булфарма ". Търся правда и по тази причина изисках заповедта за унищожаване на дървета, само че те не демонстрират документи. За мен е безумство да се секат, когато се построява паркинг. Съвсем друго е ситуацията за улица " Царевец " да вземем за пример, където върви ремонт и е разумно, че не може да се оставят дървета в средата на пътното платно " - разяснява за Plovdiv24.bg Стойчева.

През февруари или март вложителите са внесли в кметството документите за паркинга - искане за унищожаване на няколко дървета, съпроводено от фитосанитарна оценка и позволение за градеж от огромна община. Районната администрация не се е произнасяла по настояването и вложителите изтеглили документите си назад. Възможно е в следствие разрешението за отрязване на старите орехи и бора да е подписано от огромна община, само че е реалност, че не е показано при поискването от районната кметица. За страдание на вековния бор са нанесени доста пострадвания, раздвоен е и е въпрос на време да почине. 

" Вчера от “Пълмед " са популяризирали до медиите опасността си към мен, че ще ме съдят. Ще съдят районния кмет за това, че не им разрешава да вършат каквото си изискат. Твърдят, че Върховният административен съд е излязъл с решение по тематиката с намек, че паркингът е легален. Да, Върховен административен съд има решение, само че в него само се споделя, че решението на Общински съвет не е измежду актовете, които регионалният шеф би могъл да апелира. По създание няма изговаряне на съда легален или не е този паркинг " - разяснява против нея. 

Хората, които провеждат митинга, са инициирали подписка, която ще се внесе като приложение към предлагането на Стойчева до Общинския съвет за преразглеждане на контракта сред община Пловдив и фирма " Булфарма " за даване на терена на университетския медицински комплекс " Пълмед ". 

Гражданите упорстват да се скапе съглашението за наем на терена и общината да построи общински паркинг, който да действа, до момента в който не се осъществя разширението на " Пещерско шосе ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР