Кметът наЦентрален и музейният специалист Видин Сукарев посрещнаха първите посетители

...
</TD
>Кметът наЦентрален и музейният специалист Видин Сукарев посрещнаха първите посетители
Коментари Харесай

Пловдивчани влязоха в сградата на БНБ на Главната

Кметът на " Централен " и музейният експерт Видин Сукарев посрещнаха първите гости на огромния банков салон в някогашната към този момент постройка на Българска народна банка в оповестения от районната администрация , съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Най-важното е, че може да се трансформира в ужасно място за показване на културното завещание на Пловдив. Това е концепция и опция, която аз в качеството си на музеен експерт и моите сътрудници приветстваме " - разяснява историкът Видин Сукарев.

" Общината е отворена за огромен спор какво да бъде предназначението на постройката. Тя е емблематична и ще бъдат разисквани всички благоприятни условия за нейния нов живот като културна институция, която всеки пловдивчанин може да посещава " - сподели кметът. 

Първото нещо, което се набива на очи, когато се влезе в постройката, е големият древен часовник над истинската 100-годишна входна врата. Пред гишетата са подредени табла, представящи плана за реституция на фасадата на вековната сграда. 

В огромния банков салон към момента стои солидната железна каса, а по стълбите надолу посетителите слязоха до трезора, обезопасен с ръчно сечен камък от 1900 година. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР