Кметът на Русе се срещна днес с мисията на Световната

...
</TD
>Кметът на Русе се срещна днес с мисията на Световната
Коментари Харесай

Кметът обсъди ключови въпроси за Русе с мисията на Световната банка

Кметът на Русе се срещна през днешния ден с задачата на Световната банка в България. Делегацията е водена от непрекъснатия представител за България, Чехия и Словакия Лесе Мелгард.

" Световната банка участва към този момент над 30 години в България. В момента изготвяме своята петгодишна тактика. Искаме да се срещнем с главните цели на Русе и по какъв метод можем да окажем поддръжка за тяхната реализация “, сподели Лесе Мелгард.

Кметът акцентира на потребността от инфраструктурна съгласуваност на Русе с останалите елементи на България, акцентира граничното местонахождение и двата европейски коридора, които минават отсам. Според него дългогодишното недофинансиране на инфраструктурата в Северна България е довело то това да няма една приключена автомагистрала нито в посока север – юг, нито изток-запад.

" Целият превоз от Азия за нашия континент минава през Русе. Необходимо е оптимално бързо създаване на автомагистралата Русе - Велико Търново, с цел да бъде обезпечена доста по-сигурна и бърза връзка. Не единствено с цел да извадим тежкотоварния трафик от града, само че и да подобрим напредването на стоките в границите на Европейски Съюз “, уточни. Той акцентира и на нуждата от създаване на втори мост при Дунав, както и развиване на целогодишен воден кулоар по река Дунав.

Сред останалите разисквани тематики бяха вложения и развиване на стопанската система, както и качеството на образованието и предпочитани планове за развиването на Русе.

Световната банка е интернационална финансова организация и един от най-големите източници на помощи за развиване. Българската задача на банката организира обиколка в страната, включваща срещи с частния бранш и кметове на огромни общини.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР