Кметът на Пловдив ще обжалва в съда решенията на Общото

...
</TD
>Кметът на Пловдив ще обжалва в съда решенията на Общото
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Ще спазя закона за Пловдивския панаир

Кметът на Пловдив ще апелира в съда решенията на Общото заседание на акционерите на " Пълдин туринвест " АД, в случай че се одобряват оповестените в поканата за ОСА проекторешения за увеличение на капитала и/или за изменение на устава на сдружението. Това решение е в действие след неуспеха и на втората изключителна сесия на Общински съвет - Пловдив. " Ще съблюдавам закона " - разяснява пред Plovdiv24.bg кметът.

Димитров не е очаквал, че съвещанието няма да се организира заради липса на кворум и е считал, че ще има сесия. " Остава в действие последното решение на Общинския съвет, с което ме задължават да подхваща съответните дейности.  Ще действаме по закона " - сподели той.

Припомняме, че с решението от 19.12.2022 година Общински съвет – Пловдив не дава единодушие за увеличение на капитала и изменение на устава на " Пълдин Туринвест " АД, с което се понижава присъединяване на Община Пловдив в капитала на сдружението, като разпорежда на представителя на Община Пловдив в Общото заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " Ясен Михайлов да направи категорично изказване пред Общото заседание, че акционерът Община Пловдив също по този начин упражнява правото по член 51 б, алинея 2 от Закона за общинската благосъстоятелност на " блокираща квота " при вземането на решения за изменение на устава и за увеличение на капитала.

Представителят на община Пловдив - общинският консултант Ясен Михайлов, е упълномощен в постоянните и изключителни Общи събрания на акционерите на " Пълдин туринвест " АД да гласоподава " ЗА " проекто-решенията в оферти дневен ред на изключителното общо заседание на акционерите на сдружението, което ще се състои на 09.01.2023г. от 13.00 часа, или при липса на кворум на 24.01.2023г. от 13.00 часа на същото място.

Възлага на кмета на община Пловдив, ако на някоя от двете дати –  09. 01. 2023 година или 24. 01. 2023 година, се организира Общо заседание на акционерите (ОСА) на " Пълдин Туринвест “ АД и се одобряват оповестените в поканата проекторешения за увеличение на капитала и/или за изменение на устава на сдружението, да изиска анулация от съда на взетите от ОСА решения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР