Кметът на Пловдив прекрати за отдаване под наем за срок

...
</TD
>Кметът на Пловдив прекрати за отдаване под наем за срок
Коментари Харесай

Кметът ненадейно спря търга за Векта

Кметът на Пловдив приключи за отдаване чартърен за период от 10 години на бившия стадион " Векта ". Имотът ще продължи да се стопанисва и ръководи от общинския отдел " Спорт и юношески действия ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Не са ясни аргументите за преустановяване на тръжната процедура. В заповедта обаче категорично се показва, че кметът персонално ще управлява осъществяването на разпореждането. Всички суми, представляващи гаранция за присъединяване в търга, в размер на 10 000 лева, се възвръщат на участниците.

Припомняме, че при започване на 2023 година Община Пловдив откри процедура за отдаване чартърен посредством търг за период от 10 години на футболния комплекс на бул. " Никола Вапцаров " № 1 в регион " Южен ". Това е някогашната база на " Векта ", която се употребява от ФК " Спартак ".

Имотът е обществена общинска благосъстоятелност и е с обща повърхност 57 100,88 дка. В него влизат постройка с повърхност 22 кв. м.; футболен стадион с трибуни и игрище, северозападно от него; съблекалня към футболния стадион с повърхност 248 кв. м.; помещение за физическа подготовка с повърхност от 59.60 кв. м.; игрище с повърхност 927.90 кв. м. и игрище с повърхност 925.80 кв. м., ситуирани североизточно от футболния стадион. 

При оповестяването на търга беше избрана минималната месечна наемна цена за закритата повърхност в размер на 49,44 лева без Данък добавена стойност, а за откритата повърхност - 2 838,56 лв. без Данък добавена стойност, или общо 2888 лв. месечно без Данък добавена стойност. Върху наемната цена се начислява 20% Данък добавена стойност и крайната сума става 3465,60 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР