Кметът на община Бургас поиска официална информация от изпълнителния директор

...
</TD
>Кметът на община Бургас поиска официална информация от изпълнителния директор
Коментари Харесай

От Академика отговориха за Арена Бургас

Кметът на община Бургас изиска публична информация от изпълнителния шеф на " Академика “ Петър Петров по отношение на изказванията, че в зала " Арена Бургас “ липсва нужното съоръжение за провеждането на надпревари от интернационален сан в разнообразни спортни дисциплини, и че залата не е пригодна за тях.

Полученият през днешния ден отговор и приложената документи към него опровергават тези изказвания.

" Залата в Бургас има налично съоръжение за осъществяване на редица надпревари “, се споделя в писмото. Всяка част от оборудването е със документ от компанията производител и тези документи за интернационалните надпревари са приложени в писмото.

Важен факт е, че съвсем всяка година интернационалните федерации декларират нови условия към оборудването за осъществяване на надпревари и при нужда от нови, изисквани от тях детайли, а сдружението има подготвеност да ги набави в най-кратки периоди.

В момента се прави шлайфане на части от пода в главната зала, с цел да се пристъпи към по-бързо монтиране на оборудването, което се съхранява в кашони в зала със СОТ.

От Федерацията по волейбол са декларирали пред " Академика “, че доставеното съоръжение подхожда като количeство.

След привършване на шлайфането ще се инсталират ботушите за волейболните колове и дървената модулна настилка. Единственото, което предстои на закупуване, са 2 мрежи за волейбол, излиза наяве още от отговора на " Академика “ до кмета на Бургас.

От сдружението декларират, че модулната система за лека атлетика също ще бъде съединена от сертифицирана компания, а федерацията по лека атлетика ще може да кандидатства за редица надпревари.

От федерацията по спортна гимнастика също са изпратили публично мнение, че всичко налично дава отговор на условията.

От федерацията по баскетбол са имали " образни “ забележки по кошовете, само че наличните такива са сертифицирани за интернационалните надпревари.

Цялото съоръжение ще бъде инсталирано и финално утвърдено от федерациите, споделя в отговора си до кмета на Бургас изпълнителният шеф на " Академика “ Петър Петров.

" Залата ще бъде приведена във тип за разнообразни спортни мероприятия във допустимо най-кратки периоди “, добавя той.

След диалог с шефа на " Арена Бургас “ излиза наяве, че до момента няма нито една тъжба за течове и прокапване по таваните.

Към писмото от изпълнителния шеф на " Академика “ до кмета на Бургас са приложени десетки документи на оборудването за другите типове спорт, както и писма от федерациите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР