Кметът и представители на синдикалните организации на КНСБ и КТ

...
</TD
>Кметът и представители на синдикалните организации на КНСБ и КТ
Коментари Харесай

В Благоевград беше подписан Колективен трудов договор в сферата на здравеопазването

Кметът и представители на синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа " преподписаха Колективен трудов контракт в областта на опазването на здравето, който подсигурява опазване на трудовите и обществени права на чиновниците в общинските детски ясли и детски кухни на територията на Благоевград. 

Сключеното съглашение планува спомагателен заплатен годишен отпуск по член 156, ал 1, т. 1 от Кодекса на труда, както следва: за здравна сестра 12 дни, за детегледачка 7 дни и по шест дни за възпитател, готвач, помощник-готвач, служащ в кухня, перачка, огняр, хазаин и др.   

Служителки с едно дете до 18-годишна възраст имат обезпечени спомагателни два дни заплатен годишен отпуск, с две малолетни деца – 3 дни, а тези с 3 или повече деца - 4 дни за съответната календарна година.

Освен гарантиране на трудовите и обществените права на работещите в детските ясли, посредством Колективния трудов контракт се цели да се насърчи взаимоотношението сред Общината и детските ясли и възстановяване на предлаганите услуги. 

Припомняме, че през актуалната година Община Благоевград подписа и Колективни трудови контракти със синдикатите в областта на културата и обществените услуги.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР