Кметът Димитър Николов издаде заповед до директорите на бургаските детски

...
</TD
>Кметът Димитър Николов издаде заповед до директорите на бургаските детски
Коментари Харесай

Ще бъде ли студено в бургаските детски градини и училища?

Кметът Димитър Николов издаде заповед до шефовете на бургаските детски градини и учебни заведения да стартират подготовката за идния зимен сезон. За задачата те би трябвало да подхващат нужните ограничения за обезпечаване на естественото и безпроблемно протичане на образователния развой.

Дейностите включват инспекция на общото положение на сградния фонд, постоянна профилактика на отоплителната и ел. съоръжения, застраховане на регулярна доставка на горива за отопление, обезпечаване на пожарна сигурност на постройките и постоянна инспекция на положението на учебните рейсове.

За разискване на съответните ограничения в заповедта и за по-добрата съгласуваност при реализирането им, бе извършена работна среща на локалната администрация с шефовете на детските и образователни заведения на територията на община Бургас.

По време на нея стана ясно, че все още градините и учебните заведения имат задоволителен запас за застраховане на естественото отопление на постройките през зимните месеци. В идващите дни следва да бъдат почистени покривните пространства, отводнителните съоръжения, шахтите и улуците в региона на образователните заведения от падналите през есента листа и клони.

За естественото протичане на образователния развой в зимни условия, шефовете би трябвало да обезпечат и задоволително количество сол за обезопасяване при нужда на входовете и дворовете на детските градини и учебните заведения.

В края на срещата бяха разисквани още идните планове и профилактични стратегии измежду учениците, измежду които бяха безплатните прегледи на зъбния статус при първокласниците, профилактиката на гръбначните изкривявания и новата, която следва да бъде въведена – програмата за хранителни разстройства измежду учениците.

Участие в срещата взеха заместник-кметът по обучение, опазване на здравето и обществени действия Йорданка Ананиева, шефът на Дирекция " Бюджет и финанси “ в Община Бургас Златина Караиванова, началникът на РУО – Бургас Петя Петрова, шефът на общинска дирекция " Образование “ Веселина Таралова и шефовете на детските градини и учебните заведения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР