Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП арх. Костадин Палазов,

...
</TD
>Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП арх. Костадин Палазов,
Коментари Харесай

Жителите на Тракия искат: Ограничаването на презастрояването, още детски градини и облагородяване на зелените площи

Кандидатът за кмет на Пловдив от Българска социалистическа партия арх. Костадин Палазов, претендентът за кмет на регион " Тракия “ Анелия Кирова, лидерът на листата инж. Калин Милчев и претендентите за общински съветници Диана Димитрова, Теодора Николаева и Ердуан Файтин, се срещнаха с жители в два от парковете в регион Тракия в почивния ден. С тях бе и националният представител и ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Пловдив. 

Хората сложиха разнообразни проблеми, за които неведнъж са търсили подпомагане от администрацията на квартала и персонално от районния кмет, само че до момента не са получили никакво решение за тях.

Родителите на дребни деца сложиха въпросът за местата в детските градини и ясли. Това е от основно значение за жителите на най-младия регион в града, където има доста деца, за които все още няма места в забавачките. Те молиха пред претендентите за кмет на града и региона да спомагат за построяването на най-малко още две детски градини и разкриването на повече яслени групи.

Друг сериозен проблем, който се очерта е неналичието на постоянен градски превоз, който затруднява хората да отиват в точния момент на работа, както и невъзможността да стигат до други региони в града - тракийци нямат директна транспортна връзка с " Южен “.

Презастрояването на квартала и неналичието тук-там за паркиране също бе измежду сериозните акценти, който сложиха живеещите в региона. Арх. Палазов изясни, че програмата за ръководство на града на социалистическата партия планува ограничение на застрояването и основаване на общински паркинги, което елементарно може да се случи в " Тракия “, защото към момента общината разполага с имоти, върху които биха могли да се изградят комфортни многоетажни паркинги и по този метод казусът ще бъде решен.

Самотна майка показа, че неведнъж се е опитвала да кандидатства за общинско жилище, само че критериите в наредбата на общината извънредно затрудняват младите фамилии да се възползват от тази опция.  

Кандидатът за общински консултант Диана Димитрова пое ангажимент да предложи смяна в съответната разпоредба, с което да се улесни процедурата по кандидатстване, за да бъдат подтиквани младежите да основават фамилии.

Арх. Костадин Палазов предложи общината да вкара система при продажба на общински терени за жилищни комплекси, бизнесмените да бъдат задължени да отделят жилища за даване от страна на общината на млади фамилии.

Пред претендентът за кмет на региона, госпожа Анелия Кирова, жители на квартала показаха своето отчаяние от досегашното ръководство, което е позволило заведения за хранене и заведения да замърсяват площите към блоковете и никой от районната администрация не им е потърсил отговорност за това, макар многократните сигнали. Те молиха за подпомагане още веднъж да бъдат възобновени напоителните системи на градинките пред блоковете, с цел да имат опция да ги поддържат.

Беше подложен и въпросът за създаване на светофарна уредба на една от улиците до ресторант " Синия кос “, която има директен изход на Околовръстното шосе на града. Жители на квартал " Скобелева майка “, споделиха, че всекидневно им се постанова да се придвижват към центъра на града по тази улица, излизането от която е доста рисково тъй като придвижването по Околовръстното е в двете посоки и няма видимост, което е причина за голям брой пътно-транспортни катастрофи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР