Кампания за безопасно шофиране започна днес по инициатива на ОДМВР

...
</TD
>Кампания за безопасно шофиране започна днес по инициатива на ОДМВР
Коментари Харесай

МВР за пияни абитуриенти: Ако не срещнат полицаи - срещат дърво

Кампания за безвредно шофиране стартира през днешния ден по самодейност на ОДМВР - Пловдив, Регионалното ръководство на образованието и Община Пловдив. В три поредни дни пред пловдивски зрелостници ще бъде прожектиран късометражният игрален филм " Защо аз? " на режисьора Христо Порязов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

На събитието в Дома на културата " Борис Христов " участваха шефът на ОДМВР старти комисар, заместникът му комисар Радослав Начев, началникът на бранш " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов, началникът на РУО, заместник-кметът, създателят Христо Порязов. 

" Искаме да покажем на младежите какви провали нанасят алкохолът и наркотичните субстанции в организма на водачите. В навечерието на абитуриентските празници сме, когато настроението е приповдигнато. Зрелостниците демонстрират лековерие, че няма да им се случи такова нещо или че няма да ги спре полиция. Ако не срещнат служители на реда - срещат дърво, а в 80% от случаите дърветата се оказват спечелили. Всички би трябвало да бъдат виновни, с цел да не се стига до пътно-транспортно произшествие " - сподели основателят на акцията комисар Начев. 

За последните 5 години 7000 водачи единствено в Пловдив са управлявали след приложимост на алкохол и опиати. Седем от случаите с алкохол и един с наркотици  са със починали хора. 

Благодарност към управителния състав на ОДМВР - Пловдив изрече началникът на РУО. " Инициативата е част от предварителната защита против използването на алкохол и опиати и проявление на отрицателните последствия, която се организира в часовете на класния началник " - добави тя. 

Инициативата започва от Пловдив - родния град на режисьора Христо Порязов. " Направих кино лентата, предизвикан от една история. Почувствах се обиден и засегнат. Единственото, което можех да направя за останалите хора, е филм. Моята идея съответствува с идеята на ОДМВР " - сподели Порязов. 

Директорът на пловдивската полиция старши комисар прикани младежите да бъдат съответни и виновни в държанието си на пътя и да си наложат безспорна възбрана да използват алкохол, когато седнат зад кормилото. " Помнете, че има обстановки, които и най-хубавият лидер не може да планува. Затова писаните правила в Закона за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдават " - акцентира той. 

Филмът " Защо аз? "  пресъздава автентичен случай отпреди години, когато дрогиран юноша блъска с автомобила си на пешеходна пътека майка с малко дете и ги убива, а последствията от една недомислена постъпка - необратимият прелом на живота и безсилието да бъде върнато времето обратно, влияят надълбоко и карат всеки фен да се замисли за смисъла на спазването на разпоредбите на пътя.

Абитуриенти от разнообразни пловдивски учебни заведения ще имат опция да видят кино лентата. Община Пловдив е предоставила безплатно за три дни зрителната зала на ДК " Борис Христов ". След това лентата ще бъде показана и пред зрелостници в София.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР