Живущи в блока на ул. Кръстьо Раковски № 19-21 в

...
</TD
>Живущи в блока на ул. Кръстьо Раковски № 19-21 в
Коментари Харесай

На 2 метра от терасите: Граждани протестират срещу презастрояване в Смирненски

Живущи в блока на ул. " Кръстьо Раковски " № 19-21 в регион " Западен "  внесоха в Община Пловдив протестна подписка против застрояване на парцел в зелената повърхност до жилищната им постройка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Хората научили, че следва да се издигне 8-етажна бизнес постройка на извънредно малко пространство и на разстояние 2-3 метра от терасите.

" Това пространство постоянно е било междублоково и по тази причина направихме подписка срещу строителството " - сподели пловдивчанка.

Твърди, че никой не ги е уведомил, че се създава обстоен организационен проект за парцела. Наскоро схванала, че на мястото, където в този момент са цирковете, ще се прави небостъргач. 

Изброява проблемите си: няма паркоместа, има проблем с водата и считат, че, в случай че се направи още една постройка, нещата ще се влошат. Категорични са, че в случай че общината не откликне на молбата им да се спре строителството, ще си наемат юрист и ще търсят решение в съда. Съседите от близките блокове ги поддържат и също приготвят подписка. 

Гражданите напомнят, че преди години в региона е било неразрешено строителството, защото на 6 метра дълбочина излиза вода, под която има пясък. Преди 10-тина години обаче условията се трансформирали и строителите почнали да забиват пилони, от което целият блок се тресял.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР