Жителка на квартал Капана се свърза с екипа на Plovdiv24.bg,

...
</TD
>Жителка на квартал Капана се свърза с екипа на Plovdiv24.bg,
Коментари Харесай

Три години пловдивчанка се бори с проблем: Къде да отида и какво да направя?

Жителка на квартал " Капана " се свърза с екипа на Plovdiv24.bg , с цел да показа за систематичен проблем с паркирането на ул. " Стефан Веркович ".

Жената описа, че се " бори " с казуса от 2021 година.

" На половината улицата е неразрешено паркирането и има знак. След него на още 40 - 50 метра отново има знак, който отбелязва, че не може да се паркира от хора без пропуски.

Всеки ден е цялостно с коли в двете направления, а единствено една е за хора с пропуск. Нещо ужасно e. Аз пребивавам на улицата. Никой не минава да глобява, а най-малко 100 пъти съм се обаждала. "

По думите на дамата с квартала се приказва за политическа интервенция.

" Всички приказваме, че има корупция на високите етажи, само че хайде да стартираме от ниските етажи. Имам възприятието, че си заплащат и в никакъв случай никой не върви да ревизира. "  

При диалога ни тя показа за компликациите, които изпитва всеки ден, с цел да си откри място.

" Ние, които живеем там и имаме пропуски, въртим в квартала, като ненормални, до момента в който се освободи място, с цел да можем да си паркираме колите. Излизам с колата вечер и по-късно се постанова да въртя по три пъти в квартала, с цел да си намеря място. Платила съм си за цяла година, всичко ми е законно и най-после няма къде да си паркирам колата. Не мога да се преместя и да пребивавам другаде. Къде да отида и какво да направя? "

Пловдивчанката сподели, че сега се изготвя подписка от жителите на улицата. Многократно дамата е била глобявана в квартала и е получавала закани, свързани с паркирането.

Тя показа и за различен проблем, а точно нефункциониращата преграда на ул. " Железарска ".

" Няма никаква преграда. От три години я поставят, само че тя се чупи. В последна сметка никой не ги употребява тези камери и преграда. "  

Свързахме се с шефа на ОП " Общинска защита ", с цел да разберем повече по отношение на паркирането в квартала.

" За страдание казусът е мъчно решим, макар постоянното санкциониране. На фона на доста коли, казусът не може да бъде решен единствено с него, по тази причина се планува скоро да се пуснат бариерите, които да обезпечат пропусквателния режим.

Когато това се случи не всеки, които може да се добере до " Капана ", ще може да спре там. Имаме вяра, че ще стане в близко бъдеще - механически нещата са построени, само че се чакат процедурни въпроси, с цел да се пуснат в употреба. "

Той посочи, че живущите, които имат пропуски не се глобяват.

" Автомобилите в Пловдив просто са извънредно доста, не може да смогнем да глобяваме, с цел да се отучат да стопират на тротоари и неразрешени места. "

Потърсихме и гледната точка и на шефа на Оперативна програма " Общинска полиция "  Тодор Боюклийски.

" Проблемът там е сериозен, само че се опитваме посредством наказания да регулираме паркирането в квартала. Страшно доста коли имат право да обитават в зелената зона, а точно живущите. Просто местата за паркиране са лимитирани, а санкциите за хора без пропуск са ниски по 20 лв. и множеството хора вземат решение да не ги заплащат. "

Боюклийски посочи, че " паяк " не може да влезе на територията на квартала, поради дребните и тесни улици.

Той обясни за какво някои хора с пропуск от време на време биват глобявани.

" Не се преценяват с главните разпоредбите за паркиране и се постанова да ги глобим. Това се случва, в случай че са в зона на кръстовище, пешеходна пътека или в зона, където има причина за заплаха на придвижването. ", добави той.

Според справката на ОП " Общинска полиция " санкционираните на улица " Стефан Веркович " през януари 2024 година са общо - 94.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР