Жителите на район Западен вече могат да подават сигнали за

...
</TD
>Жителите на район Западен вече могат да подават сигнали за
Коментари Харесай

Район Западен улесни гражданите при подаване на сигнали

Жителите на регион " Западен " към този момент могат да подават сигнали за нередности по електронен път, заяви в изявление за Plovdiv24.bg кметът.

Подаването става посредством e-mail формата на уеб страницата на районната администрация и страницата във фейсбук. За всеки сигнал се получава входящ номер и в следствие се наблюдава какво е направено.

" Не всичко, което жителите желаят, може да се случи незабавно. Когато имаме добра база данни, да вземем за пример къде желаят да има детски площадки или да създадем ново осветяване, сега, в който намерим финансиране, ще можем да изпълняваме тези планове " - изясни Стойчева.

Оказва се, че жителите много интензивно употребяват електронната форма във фейсбук. Оплакванията най-често са за изчезнало осветяване, неефективно разчистване на отпадъците, неразчистени клони от първата зимна стихия в края на ноември. 

Кметът напомни, че търговците са задължени да имат контракти за преработване на своите боклуци или да изискат от общината спомагателни контейнери за отпадък. Районната администрация възнамерява акция, тъй като се оказало, че огромна част от препълнените контейнери боклуците към тях се образуват от самите търговски обекти.

Като главен проблем жителите на новата част на " Смирненски " показват в сигналите си до кметството неналичието на инфраструктура. Стойчева счита, че общината би трябвало да стартира да мисли съществено за решаването на този проблем.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР